Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Frankrijk eert overleden agent Beltrame

De Franse president Emmanuel Macron heeft een nationaal eerbetoon aangekondigd aan de overleden politieagent Arnaud Beltrame. Beltrame overleed zaterdagochtend aan de verwondingen die hij overhield aan de gijzelingsactie in een supermarkt in Zuid-Frankrijk afgelopen vrijdag.

Heldhaftig

De 44-jarige Arnaud Beltrame nam vrijdag de plek in van gewonde burgers tijdens de gijzelingsactie. Hij raakte daarbij zwaargewond en overleed gisteren. Op meerdere plekken in Frankrijk hangt vandaag de vlag halfstok voor hem.

In een kerk in het Zuid-Franse Trèbes wordt een mis opgedragen ter nagedachtenis aan Beltrame. Ook de drie andere dodelijke slachtoffers van de schutter die de gijzeling uitvoerde, worden tijdens de dienst herdacht. Een dezer dagen wordt bekend gemaakt wanneer het nationaal eerbetoon aan Arnaud Beltrame wordt gehouden.

Gijzeling

Een 25-jarige moslimextremist maakte vrijdag in totaal vier dodelijke slachtoffers, waaronder Beltrame, bij een gijzelingsactie in een supermarkt in Trèbes. Voordat hij bij de supermarkt aankwam, schoot hij een vrouw dood toen hij haar auto stal. Tijdens de gijzelingsactie doodde hij een slager en een klant van de supermarkt.

Beltrame bleef uiteindelijk over met de gijzelnemer en werd in zijn hals geschoten. Zaterdag overleed hij aan zijn verwondingen. De politie doodde uiteindelijk de moslimextremist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.