Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 mrt 2018 / 19:28 uur

Fikse boete voor moslimagent die vrouw geen hand gaf

Een Duitse islamitische politieagent die in mei 2017 weigerde een vrouwelijke collega een hand te geven, moet een boete betalen van 1000 euro. De beambte voerde tijdens zijn promotiefeestje in de Duitse plaats Montabaur (Rijnland-Palts) religieuze bezwaren aan. Volgens het ministerie van Justitie van de deelstaat nam hij de felicitaties van de vrouw aan door een buiginkje te maken met de hand op zijn hart.

Het voorval zorgde in heel Duitsland voor opschudding. De staat besloot als werkgever de politieman niet te ontslaan nadat deze schriftelijk had beloofd vrouwen voortaan beleefd de hand te schudden.

Verklaring

De moslimagent ondertekende na het voorval een verklaring. Daarin staat dat hij het liberaal-democratische staatsbestel erkent en vrouwen zonder uitzondering of voorbehoud als gelijkwaardig zal beschouwen.

Mocht hij zich niet aan de afspraak houden dan vliegt hij er volgens de autoriteiten in Koblenz alsnog uit bij de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fikse boete voor moslimagent die vrouw geen hand gaf
Sluiten