Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 mrt 2018 / 19:39 uur

Elektronische Tesla slaat op hol in Wormerveer

Een Tesla-S is donderdag op hol geslagen in Wormerveer. De wagen was vlakbij een school, toen hij niet langer deed wat de bestuurder wilde, waarna er een botsing ontstond met een andere auto en een scooter. De politie noemt het een technisch mankement.

Een naar het ziekenhuis

De meeste omstanders kwamen goed weg en ontsnapten aan een hevige botsing. Een van hen (iemand van 43 jaar) moest met lichte verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht na de onverwachte botsing.

Tesla heeft inmiddels contact gehad met de de lokale autoriteiten. „We verlenen onze volledige medewerking om vast te stellen wat er gebeurd is. In tegenstelling tot wat in de media werd gesuggereerd, is de betreffende auto niet uitgerust met het optionele Autopilot-systeem."

Stuk veiliger

De wagens van Tesla staan er om bekend dat ze op de automatische piloot kunnen rijden. Hoewel het claimt hierdoor een stuk veiliger te zijn, dan wanneer mensen de auto besturen, was er twee jaar terug toch al eens een dodelijk ongeluk in Florida.

Update: Volgens een eerste onderzoek was het op hol slaan te wijten aan fout van de zeventigjarige bestuurder, die haar rijbewijs inmiddels heeft moeten inleveren. Door haar fout schoot de auto in zijn vooruit richting het andere verkeer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Elektronische Tesla slaat op hol in Wormerveer
Sluiten