Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 mrt 2018 / 13:04 uur

Efteling neemt herbouwde Python in gebruik

In de Efteling kun je vanaf zaterdag weer als vanouds genieten van de Python. Het pretpark opende zaterdag namelijk de gerenoveerde achtbaan voor het publiek. Hoewel de Python er hetzelfde uitziet, is er wel degelijk een verschil. De baan is namelijk verbeterd, waardoor een ritje sneller en soepeler gaat.

Grootste achtbaan

De Python werd in 1981 geopend en was destijds de grootste achtbaan op het Europese vasteland. Het was ook de eerste attractie naast het Sprookjesbos en de speeltuin van het park in Kaatsheuvel.

„De Python is niet meer weg te denken uit de Efteling. Vele gasten hebben er bijzondere herinneringen aan en wij willen dat de komende generaties ook bieden", aldus bestuursvoorzitter Fons Jurgens zaterdag.

De renovatie heeft 4,5 miljoen euro gekost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Efteling neemt herbouwde Python in gebruik
Sluiten