Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 17 mrt 2018 / 21:30 uur

‘Doe aangifte tegen campagnevideo Wilders’

Een campagnevideo van de PVV is bij De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland in het verkeerde keelgat geschoten. De raad roept Nederlandse moslims nu op om aangifte te doen tegen Geert Wilders en de NPO, waar de commercial werd vertoond.

In de video zegt de PVV dat de islam staat voor terreur, vrouwenhaat, jodenhaat en homohaat. Ook staat aan het einde van het filmpje de tekst: ‘islam is dodelijk’ in rode letters op het scherm, terwijl er bloed langs druipt. Naast het feit dat Wilders het filmpje zelf deelde, zond de NPO donderdag eveneens de commercial uit tijdens de zendtijd voor politieke partijen.

Te ver

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland vind dit te ver gaan. ,,We zijn niet alleen geschrokken van de inhoud van het filmpje, maar ook van het feit dat het normaal is dat het uitgezonden wordt”, zegt Saïd Bouharrou van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland tegen RTL Nieuws. ,,Wilders gaat steeds een stapje verder. We hebben uit onze achterban veel verontruste en angstige reacties gekregen.”

Dat is de reden dat de organisatie oproept om aangifte te doen tegen Wilders en de NPO. ,,Als je dit zo gaat uitzenden, dan is dat nogal wat. Dit is naar onze mening oproepen tot haat. De NPO heeft een verantwoordelijkheid, ook voor een boodschap die niet van hen afkomstig is."

Meer aangiftes

Zelf doet de Raad volgende week aangifte. In Den Haag werden er door drie partijen al aangifte gedaan tegen Wilders: de Partij van de Eenheid, Islam Democraten en NIDA, aldus Omroep West.

Natuurlijk heeft ook Wilders zelf gereageerd op Twitter: ,,Niemand zal me weerhouden de waarheid over de islam te verkondigen. Geen aangiften, geen doodsbedreigingen, geen Al Qaida, geen laffe collega-politici, geen moskee-verenigingen. Niemand. Nooit."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Doe aangifte tegen campagnevideo Wilders’
Sluiten