Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 18 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Dode lammetjes gevonden langs de snelweg

Langs de A15 in Hardinxveld-Giessendam zijn zondagmiddag dode lammetjes gevonden. De dieren werden opgemerkt door een oplettende fietser. Hoogstwaarschijnlijk zijn de lammetjes gedumpt.

Henk Beugeling van Dierenbescherming Rijnmond laat weten aan de NOS dit niet vaak mee te maken. „Af en toe vinden we er eentje, maar dat is dan meestal een volwassen dier. Zo veel lammetjes bij elkaar, zonder moeder, is opmerkelijk. Rond deze leeftijd is hun moeder normaal gesproken nog altijd bij hen.”

Dader onbekend

Nog onbekend is wie verantwoordelijk is voor het achterlaten van de levenloze dieren. De dierenambulance is inmiddels een onderzoek gestart om de dader te achterhalen.

„Meestal worden bij achtergelaten dieren de gele oorflappen verwijderd, zodat we er niet achter kunnen komen wie het heeft gedaan” aldus Beugeling. Hij vervolgt dat dat dit in dit geval niet nodig was, omdat de lammetjes nog zo jong waren dat ze nog geen oorflappen hadden.

In de koeling

Volgens de dierenambulance liggen de lammetjes in de koeling. „Afhankelijk van wat de instanties willen blijven ze daar nog even liggen, maar uiteindelijk gaan ze dan naar de destructie.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dode lammetjes gevonden langs de snelweg
Sluiten