E.Westland
E.Westland Nieuws 21 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Deense discounter Normal komt naar Nederland

Er komt na Action en Big Bazar nóg een discountwinkel naar Nederland. Het Deense Normal opent haar deuren in Nederland en begint in mei in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht.

Het Deense management had Nederland „hoog op de lijst” staan. „We zijn overtuigd van de potentie in Nederland. De komende maanden gaan we aan de slag om alle zaken rond personeel, ruimtes en marketing op orde te brengen”, aldus directeur Torben Mouritsen.

Bij Normal zijn merkartikelen van onder andere l’Oreal, Gillette, Colgate en Ajax te koop. Denk daarbij aan huishoudartikelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakspullen. „Heel normale producten voor abnormale prijzen”, aldus Mouritsen. „We kunnen die producten voor 30 tot 50 procent onder de marktprijs verkopen.”

Concurrentie

En dat betekent dus een nieuwe concurrent voor winkels als Big Bazar en Action. Uit cijfers van RTL blijkt dat er in Nederland nog wel plek is voor een discounter. „Het aantal van deze winkels, zoals Action, Big Bazar en Op=Op, blijft flink doorgroeien. In de afgelopen vijf jaar nam het aantal toe met 78 procent.”

Op 5 mei opent Normal in het Hoog Catharijne. „Dat wordt gevierd met een enorm openingsfeest, met veel goodiebags, wedstrijden en niet te vergeten: de beste zelfgemaakte soep ter wereld”, aldus Mouritsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.