Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 28 mrt 2018 / 13:55 uur

Concert bezoeken verlengt je leven met negen jaar

Bezoek jij vaak een concert? Lucky you, want uit Brits onderzoek is gebleken dat het regelmatig bezoeken van een concert erg gezond voor je is en je levensduur kan verlengen. Het schijnt zelfs beter voor je te zijn dan een mindful-lesje yoga.

De onderzoekers van O2 en het Goldsmiths College van de University of London hebben ontdekt dat je humeur en welzijn met maar liefst 21 procent toeneemt als je twintig minuten naar livemuziek luistert. Als je twintig minuutjes yoga doet of met je viervoeter door de buitenlucht loopt, stijgt je humeur en welzijn maar met 10 procent.

Meer verbondenheid

Het regelmatig bezoeken van concerten heeft dus zeer positieve effecten op je mentale gezondheid: de concertbezoekers toonden een verhoogd zelfbeeld en meer verbondenheid met anderen, terwijl hun mentale stimulatie met maar liefst 75 procent toenam.

Negen jaar langer leven

Volgens het onderzoek kun je als je eens in de twee weken naar een concert zou gaan, je leven met maar liefst negen jaar verlengen. ”We weten allemaal hoe goed het voelt als je onze favoriete artiest of band live zien spelen, maar nu hebben we wetenschappelijk bewijs van wat het met je hersenen doet”, zegt Nina Bibby, chef marketing van O2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Concert bezoeken verlengt je leven met negen jaar
Sluiten