Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 3 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

COC: FvD moet afstand nemen van anti-homo uitspraak

Forum voor Democratie raakte vrijdag opnieuw in opspraak door uitspraken van kandidaat-gemeenteraadslid Yernaz Ramautarsing. Ramautarsing kwam vrijdag in het nieuws toen bekend werd dat hij in een discussiegroep via WhatsApp een betoog steunde dat homorechten de samenleving dommer hebben gemaakt.

Homobelangenorganisatie COC zegt vandaag dat Forum voor Democratie afstand moet nemen van de uitspraak van Ramautarsing. Het kandidaat-Kamerlid staat is de nummer twee op de Amsterdamse FvD-lijst.

Doodeng

Volgens Ramautarsing hebben homo’s relatief gezien een hoger IQ. De samenleving zou er dommer op worden omdat zij zich niet voortplanten.

Volgens de NOS is het COC erg geschrokken van het bericht. „Doodeng dat politici dit kunnen beweren. Dat ze op willekeurige kenmerken mensen in groepen verdelen, op basis van ras of seksuele voorkeur. Forum voor Democratie moet afstand nemen van de uitspraken van Ramautarsing.”

D66- leider Alexander Pechtold reageerde vrijdagavond al op het bericht door te stellen dat hij een aangifte tegen het Amsterdamse kandidaats-Raadslicht kansrijker achtte dan een afgifte tegen minister Ollongren.

Tijdbom

Ramautarsing veroorzaakte eerder ophef door in een interview te zeggen dat Nederlanders met een donkere huidskleur minder intelligent zijn dan andere rassen.

De partij is echter wel gewaarschuwd voor Ramautarsing. Op 2 januari 2017 schreef Robert de Haze Winkelman, die onlangs uit de partij is gezet, in een e-mail aan Thierry Baudet dat Ramautarsing „een potentiële tijdbom is”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.