Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 2 mrt 2018 / 15:45 uur

Buschauffeur weigert 17-jarige jongen in rolstoel

Een Brabantse buschauffeur heeft zich van zijn meest hufterige kant laten zien. Toen de rolstoelafhankelijke Stijn uit Vught bij de halte stond en de bus wilde pakken vroeg de chauffeur hem of zijn begeleider wel mee was.

Stijn antwoordde ontkennend, de bestuurder weigerde hierop de rolstoelplank uit de rollen en reed verder. Het was op dat moment buiten zeven graden onder nul. De geweigerde passagier bleef verdwaasd achter, zo meldt Omroep Brabant.

Botte respons

Stijn gaat elke dag met de bus van zijn woonplaats Vught naar zijn school in Den Bosch. Normaal gesproken zijn de buschauffeurs de jongen graag van dienst. Maar niet altijd. De meeste bussen zijn uitgerust met een plank bij de deuren in midden waarmee een rolstoelgebruiker zonder begeleiding de bus in kan rijden. Dit kost ongeveer 30 seconden en is een kleine moeite. Toch heeft de scholier de laatste tijd vaker te maken gehad met chauffeurs die hem niet wilden assisteren.

„Normaal als ik bij de bushalte ben, rijdt de bus al wat meer naar de stoep. Nu gebeurde dat niet en bleef hij vrij lang op het midden van de weg rijden." Nadat de scholier de chauffeur toewuifde om te stoppen gingen de middelste deuren nog niet open. De chauffeur maande de scholier naar voren te komen. Toen verzocht de humeurige chauffeur Stijn of hij de plank zelf uit kon klappen. „Natuurlijk kan ik dat niet zelf. Daarna vroeg hij of ik een begeleider bij me had. Die had ik ook niet bij me. ‘Nou, dan kun je niet mee’. Toen reed hij weer weg." vertelt de jongen aan de Brabantse regionale omroep.

De moeder van Stijn deed hierop haar beklag bij Arriva, de vervoerder waar de buschauffeur in dienst was. Een woordvoerder van het vervoersbedrijf gaf aan de kwestie te gaan onderzoeken. Ze willen het verhaal van beide kanten horen en zullen het incident betreffende de chauffeur gaan bespreken. Arriva heeft de scholier haar excuses aangeboden en zal de scholier persoonlijk benaderen voor een compensatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Buschauffeur weigert 17-jarige jongen in rolstoel
Sluiten