Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Broer kroongetuige Mocro-maffia doodgeschoten

De man die donderdag is doodgeschoten in Amsterdam-Noord, is de 41-jarige Reduan B. Dat meldt de politie. Het zou gaan om de broer van kroongetuige Nabil B., die verklaringen heeft afgelegd tegen de zogeheten Mocro-maffia. De politie is nog op zoek naar de dader.

Liquidaties

Het zou gaan om Reduan B., de broer van kroongetuige Nabil B. Die laatste heeft als kroongetuige verklaard dat Ridouan T. en Said R. betrokken zijn geweest bij een reeks liquidaties. Sinds vorige week gingen er al geruchten dat familieleden van B. zouden worden doodgeschoten.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Die laatste heeft als kroongetuige verklaard dat Ridouan T. en Said R. betrokken zijn geweest bij een reeks liquidaties. Sinds vrijdag bekend werd dat B. kroongetuige was geworden, ging het gerucht al rond dat familieleden van B. zouden worden doodgeschoten.

Verdachte gezocht

Diverse politieauto’s en een traumahelikopter zijn ter plaatse. Een woordvoerder van de politie heeft laten weten dat er nog met duikers in het water wordt gezocht naar mogelijke sporen van een dader. Het betreffende bedrijfspand, waar het slachtoffer directeur was, is doorzocht door een arrestatieteam om er zeker van te zijn dat er geen verdachten meer waren.

Via Burgernet wordt opgeroepen uit te kijken naar een verdachte van ongeveer 30 jaar en 1,70 meter lang met een muts op z’n hoofd. Het gaat om een verdachte die bij een zwarte auto is gezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.