Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 mrt 2018 / 19:29 uur

Black Panther best bezochte superheldenfilm ooit

Black Panther heeft in vijf weken tijd meer geld opgeleverd dan welke superheldenfilm dan ook in Nederland. De actiefilm over een Afrikaanse prins die moet vechten voor de troon van zijn thuisland Wakanda bracht tot nu toe 6,89 miljoen euro op, maakte distributeur Disney donderdag bekend.

Derde plek

Daarmee verbrak Black Panther het box office record van The Dark Knight Rises die in Nederland 6,87 miljoen euro opbracht. De nieuwste Marvel-film trok tot nu toe 650.000 bezoekers en staat na vijf weken nog steeds op de derde plek in de bioscooplijst.

Het is niet het eerste record dat de film breekt; ook in de VS bracht de actiefilm binnen drie weken al een half miljard dollar op. Wereldwijd bereikte de film in recordtijd de magische grens van 1 miljard dollar.

Jonge regisseur

Black Panther is gemaakt door de jonge regisseur Ryan Coogler, die eerder veelgeprezen drama’s als Fruitvale Station en Creed afleverde. De hoofdrollen naast Boseman worden vertolkt door Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Angela Bassett, Andy Serkis, en Martin Freeman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Black Panther best bezochte superheldenfilm ooit
Sluiten