Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 9 mrt 2018 / 21:25 uur

Beoogde opvolger van Nijhuis bekend: wel een man

Zoals het er naar uit ziet wordt Dick Benschop, voormalig PvdA staatssecretaris voor Europese zaken, de opvolger van Jos Nijhuis als topman van Schiphol. Een woordvoerder van de luchthaven bevestigt dat de raad van commissarissen van de luchthaven Benschop als volgende president-directeur wil.

Omdat de minister van Financiën Wopke Hoekstra er nog over moet worden geraadpleegd, is het nog niet definitief. Als de minister akkoord gaat met de keuze voor Benschop, krijgt Schiphol opnieuw een president-directeur van buiten de luchtvaartsector.

Woedende reacties

Over de opvolging van Nijhuis was vrijdag veel te doen. De Volkskrant maakte ’s ochtends bekend dat Nijhuis gezegd had dat zijn opvolger sowieso een man moest worden. Dat leidde tot woedende politieke reacties. „Ik besef dat het beter was geweest als ik me niet had uitgelaten over het benoemingsproces”, zegt hij. „Op deze manier heb ik het niet gezegd en ook zeker niet bedoeld”, stelt topman Nijhuis in een verklaring. Toch blijkt zijn beoogde opvolger nu toch een man te zijn.

https://twitter.com/KerstVisser/status/972217851724562432

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beoogde opvolger van Nijhuis bekend: wel een man
Sluiten