Metro
Metro Nieuws 6 mrt 2018 / 20:59 uur

Beau had presenteren RTL Late Night ‘leuk gevonden’

Beau van Erven Dorens zegt niet te zijn gevraagd als vervanger van Humberto Tan voor de presentatie van het nieuwe seizoen RTL Late Night. Op de vraag of hij zich gepasseerd voelt, antwoordt hij: „Als ze het hadden gevraagd, had ik dat wel leuk gevonden. Ik denk dat ik het wel gedaan had ja.”

Van Erven Dorens was dinsdagavond te gast in de De Wereld Draait Door. Aan Matthijs van Nieuwkerk vertelde hij dat hij ook niet de zomerkracht van Twan Huys in de nieuwe opzet van RTL Late Night wordt. „Natuurlijk niet”, zei hij.

Geen sprake

Van Erven Dorens presenteerde vorig jaar zomer in afwezigheid van Humberto Tan een aantal weken RTL Summer Night, de zomervariant van RTL Late Night. Volgens Van Nieuwkerk is het daarom ‘vanzelfsprekend’ dat hij ook Twan Huys vervangt tijdens zijn vakantie, maar daar is volgens hem geen sprake van.

Dat de klus aan Van Erven Dorens voorbijgaat, lijkt hem niet uit te maken. „Ik zie mezelf meer als een menner van een span paarden. Als één paard in galop wegrent, denk ik ‘ok, die is dan weg’. En dan ga ik op de andere paarden zitten.”

‘Elke keer een nieuwe keuze’

Dat hij wel voor Humberto invalt en niet voor Twan, komt volgens Van Erven Dorens omdat hij het een ‘mooi avontuur’ vond. „Ik wilde weten hoe ik dat zou doen, iedere dag. Het is gewoon een levenstaak. Dat vond ik mooi om te proberen en dat heb ik gedaan. That’s it. Elke keer komt er weer een nieuwe keuze en als ze me er nu voor vragen ga ik het denk ik niet doen.”

Van Erven Dorens was te gast in DWDD om te praten over zijn nieuwe documentaireserie Beau Five Days Inside. Voor de tweede aflevering die dinsdagavond te zien is, verbleef hij vijf dagen in een tbs-kliniek.

Vorige week werd bekend dat Humberto Tan per 1 juli stopt met de presentatie van RTL Late Night. Hij maakte het nieuws zelf bekend in zijn uitzending. Tan was sinds 2013 presentator van het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beau had presenteren RTL Late Night ‘leuk gevonden’
Sluiten