Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 mrt 2018 / 20:42 uur

Baudet: Linkse coalities zijn net herpes

Met linkse coalities is het altijd een beetje als met herpes. Je bent blij als je er vanaf bent maar het komt altijd weer terug. Deze waarschuwing geeft leider Thierry Baudet van Forum voor Democratie aan zijn politieke partner Leefbaar Rotterdam.

„Dus pas op!", zei Baudet op een verkiezingsbijeenkomst van Leefbaar in Rotterdam. Hij waarschuwde voor pogingen van linkse partijen om de macht weer over te nemen in het stadsbestuur.

Links verbond strandt

Een links verbond van PvdA, GroenLinks, SP en het islamitisch geörienteerde Nida strandde onlangs op een anti-Israëlische tweet van de laatste partij. Daarin stelde Nida het zionisme gelijk aan terreurgroep IS. Ook tijdens de verkiezingscampagne heeft de partij voor ophef gezorgd met zijn posters met de eerdergenoemde Baudet, Geert Wilders en Leefbaar Rotterdam-lijsttrekker Joost Eerdmans.

Forum doet alleen in Amsterdam mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar sloot in Rotterdam wel een alliantie met Leefbaar.

Reageer op artikel:
Baudet: Linkse coalities zijn net herpes
Sluiten