Barbie onderstreept belang rolmodel met ‘sheroes’

Barbie pleit voor meer positieve rolmodellen

Een aantal van de 'sheroes'. / Barbie

In samenwerking met Mattel

7 MRT 2018

In samenwerking met Mattel

Barbie gaat veertien nieuwe ‘sheroes’ introduceren. Het bedrijf wil naar aanleiding van internationale vrouwendag op donderdag het belang van positieve vrouwelijke rolmodellen benadrukken en meiden laten zien dat je ook als vrouw alles kunt worden.

De nieuwe sheroes zijn allen gebaseerd op een bekendheid. Zo is er een Barbie gemaakt die gebaseerd is op de Italiaanse voetbalspeelster Sara Gama, snowboardsensatie Chloe Kim en de wereldberoemde chef-kok Hélène Darroze.

Stereotypes

Janneke Niessen, ondernemer en mede-oprichtster van Inspiring Fifty, vertelt over het belang van de nieuwe Barbiepoppen: „Als je ziet dat het kan, geloof je dat het kan. Stereotypes worden al gevormd wanneer kinderen tussen de 5 en 7 zijn. Speelgoed speelt dus een belangrijke rol om kinderen te laten zien dat ze alles kunnen worden: van astronaut tot ondernemer en van data scientist tot modeontwerper.”

Mattel besloot de poppen te maken naar aanleiding van een wereldwijd onderzoek onder achtduizend moeders. Daaruit kwam onder meer naar voren dat 86 procent van hen zich zorgen maakt over de rolmodellen waar hun dochters mee te maken krijgen. Verder blijkt dat bijna 80 procent van de meisjes een rolmodel heeft. Voor veel van deze meisjes helpt zo’n rolmodel om zich voor te stellen wat ze allemaal kunnen bereiken.

Met de hashtag #MoreRoleModels wordt gepleit voor meer positieve vrouwelijke rolmodellen. Barbie roept vrouwen op om met deze hashtag op social media te delen wie hun rolmodel is.


Views

800+

Vloggen voor een jonge verdediging

Als vlogger bij de Koninklijke Marine krijg je veel van dichtbij mee. Foto: Koninklijke Marine

Foto van 'Kyrie Stuij'

GISTEREN

De Koninklijke Marine ziet minder jongeren binnenstromen. Was het vak in de crisis nog gewild vanwege de baangarantie, nu de arbeidsmarkt aantrekt is het lastiger om deze groep binnen te halen. Om het vak weer aantrekkelijk te maken komt de Koninklijke Marine met een ongebruikelijke oplossing: een vacature voor fulltime vlogger.

‘De tofste baan ter wereld’, staat in de vacaturetekst. De vlogger gaat de bergen in van Schotland en Noorwegen, vaart mee op een onderzeeboot en doet verslag van de Caribische Eilanden. Het gaat om een fulltime jaarcontract en het is nog betaald ook.

Proefvlog


Views

300+

Likeability of 5

Mensen met beperking krijgen moeilijk juiste zorg

Mensen met een beperking raken nog vaak verstrikt in wetten en regels. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Het verkrijgen van de juiste zorg en ondersteuning is nog altijd een probleem voor mensen met een beperking. Door de complexiteit van systemen raken ze verwikkeld in een wirwar van wetten en regels. Dat blijkt uit onderzoek van MEE, een vereniging die zich inzet voor mensen met een beperking.

Knelpunten

De vereniging inventariseerde het afgelopen jaar knelpunten waar cliëntondersteuners mee zaten en verwerkte deze in een rapport. Daaruit blijkt nu dat het nog altijd erg moeilijk is voor mensen met een beperking om de juiste zorg en ondersteuning te krijgen.


like
user_5478eb94631ee8383b95bae14988131d1b7cff0c_avatar

Views

200+

De elektronicazaak als dagelijks uitje
Likeability of 6

De elektronicazaak als dagelijks uitje

Jack Reijffers.

In samenwerking met BCC

GISTEREN

Nederlanders komen gemiddeld 1,2 keer per jaar in een elektronicawinkel, zo wijst onderzoek uit. Maar er zijn bijzondere uitzonderingen. Sommige mensen komen er zelfs vaker dan in de supermarkt.

Met de opkomst van het online shoppen wordt het weleens vergeten, maar fysieke winkels hebben nog wel degelijk een belangrijke functie in onze maatschappij. Ze vormen ontmoetingsplekken waar klanten terechtkunnen voor service, maar ook voor een gezellig praatje. Het filiaal van BCC in het Limburgse Beek is zo’n winkel die meer is dan een plek voor aan- en verkopen.

Functie in de buurt


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_bf470001daf785496b4aeccda54e415471fe8219_avatar

Views

1k+

Gast van Brabants restaurant vindt parel in oester

Gemiddeld wordt maar in één op de tienduizend oesters een parel gevonden. / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een gast van een restaurant in Breda heeft dinsdagavond een wel heel bijzondere vondst gedaan. In een van de oesters die de gast aan het eten was, dook ineens een parel op. Gemiddeld wordt maar in één op de tienduizend oesters een parel gevonden.

„Ik kook al achttien jaar”, vertelt de eigenaar van het restaurant tegen Omroep Brabant. „Maar nog nooit eerder heb ik dit meegemaakt.”

Taxeren


Views

3k+

Smartengeld voor nabestaanden omgekomen militairen

Militairen dragen de kisten van de twee in Mali omgekomen militairen. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

De nabestaanden van drie omgekomen militairen krijgen smartengeld van het ministerie van Defensie. Het gaat om de nabestaanden van de commando die omkwam bij een schietoefening in Ossendrecht en twee omgekomen militairen in Mali. Dat bevestigt advocaat Michael Ruperti.

'Verbeterd aanbod'

Het ministerie had eerder het standaardbedrag van 20.000 euro geboden, maar daar gingen de nabestaanden niet mee akkoord. Een ,,verbeterd aanbod", persoonlijk gedaan door minister Ank Bijleveld, is daarna wel geaccepteerd. Vooral dat de minister dit aanbod zelf heeft gedaan, wordt gewaardeerd door de opgeluchte nabestaanden, aldus de advocaat. Het precieze bedrag wordt niet bekendgemaakt.


Views

200+

Sluiting vier gevangenissen alsmaar dichterbij

Al eerder ging een deel van de gevangenis in Zoetermeer dicht. Nu lijkt de hele gevangenis gesloten te gaan worden. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

De plannen van het kabinet om vier gevangenissen te sluiten, lijkt realiteit te gaan worden. De gevangenissen in Zoetermeer, Zeist, Almere en Zwaag zouden geen lange toekomst meer voor zich hebben.

Van leegstand naar sluiting

Dat cellen in gevangenissen steeds vaker leeg waren, is geen onbekend beeld meer. Maar het sluiten van gevangenissen werd vaak uitgesteld. Toch lijkt het gevangeniswezen er nu echt aan te moeten geloven. Ingewijden vertellen aan het AD over de plannen over de sluiting van de gevangenissen.


Views

600+

Kabinet wil nationale vliegtaks

Een vliegtuig landt op de polderbaan van Schiphol. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Het kabinet wil een nationale vliegtaks invoeren, door middel van een vliegbelasting op lawaaiige en vervuilende vliegtuigen. Als dat niet lukt, moeten Nederlandse reizigers straks via een tickettaks extra belasting betalen.

Plan Europese belasting van de baan

De bedoeling was om de vliegtaks op Europees niveau in te voeren. Maar het kabinet krijgt het in Brussel niet voor elkaar om nog voor 2021 een Europese belasting te introduceren. D66-staatssecretaris Snel van het ministerie van Financiën wil daarom nu de belasting op nationaal niveau invoeren. Dat hebben bronnen bevestigd aan De Telegraaf. De staatssecretaris stuurt binnenkort hierover een brief naar de Tweede Kamer.


Views

400+

Lees de Metro van woensdag 20 juni nu al online

Lees de Metro van woensdag 20 juni nu al online

De metro van woensdag 20 juni 2018.

Foto van 'metronieuws'

19 JUN 2018

De krant van woensdag 20 juni is klaar, gedrukt en woensdagochtend te vinden op onder andere de grote treinstations in Nederland. Benieuwd en nieuwsgierig naar wat er in staat?

Voorproefje: we besteden onder andere aandacht aan de staking in het streekvervoer. Vanaf maandag leggen buschauffeurs opnieuw het werk neer, en als de werkgevers niet snel met oplossingen komen zelfs ’voor onbepaalde tijd’. Studenten maken zich zorgen. De toetsweken komen eraan en veel van hen zijn afhankelijk van het openbaar vervoer. Heb jij een auto? Check dan #lievelift op social media. Metro wil reizigers koppelen aan automobilisten.

Verder hebben we aandacht voor de temperatuur, die donderdag opeens met tien graden daalt. Hoe dat kan, en hoe het fenomeen heet, legt weerman Jordi Huirne van Weeronline aan je uit. Ook schetsen we een profiel van XXXtentacion, de 20-jarige rapper die maandagnacht is doodgeschoten in Miami. Wie hij was? Dat lees je woensdag in Metro.


Views

400+

Bezoekers van festival Milkshake mogen naakt

Festival Milkshake krijgt een 'nude area'

Er komt een 'nude area' waar mensen alleen naakt naar binnen kunnen. Foto: Milkshake Festival en Dennis Bouman

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

19 JUN 2018

Het populaire festival Milkshake, dat 28 en 29 juli in Amsterdam plaatsvindt, krijgt dit jaar een een 'nude area' waar mensen alleen naakt naar binnen kunnen om zich 'ultiem vrij te voelen'. Het terrein heeft een speciale eigen ingang en je moet bij binnenkomst al je kleren uittrekken.

Verrekijkers

Wie in dit gebied naar binnen wil, kan gebruik maken van extra kluisjes bij de ingang. Op het terrein kunnen bezoekers onder meer deelnemen aan naked yoga, jeu de boules, twister, badminton, volleybal, kantklossen, punniken en bodypaint. Ook kunnen de nudisten met verrekijkers gluren naar de geklede mensen op terrein.


Views

1k+

'Gemeenten moeten zelf vuurwerk kunnen verbieden'

'Gemeenten moeten zelf vuurwerk kunnen verbieden'

ChristenUnie en D66 willen dat het kabinet de wet wijzigt om dit mogelijk te maken. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

19 JUN 2018

Gemeenten moeten zelf de bevoegdheid krijgen om tijdens de jaarwisseling een vuurwerkverbod in te voeren. ChristenUnie en D66 willen dat het kabinet de wet wijzigt om dit mogelijk te maken.

Geen verbod

De Tweede Kamer debatteert woensdag over het rapport dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid opstelde over de jaarwisseling. De Onderzoeksraad voor Veiligheid adviseerde een landelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen in te voeren, maar het kabinet liet eerder deze maand weten dat advies niet over te nemen.


Views

700+

Politie zoekt Romy (15): 'Situatie is zorgelijk'

Vermiste Romy (15) uit Marknesse is weer terecht

De politie is op zoek naar de vermiste Romy (15). Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

19 JUN 2018

De politie heeft dinsdag uren gezocht naar het vermiste meisje Romy (15) uit Marknesse, een dorp in de Noordoostpolder. Inmiddels is het meisje weer terecht.

Romy is in goede gezondheid aangetroffen en herenigd met haar familie.


Views

4k+

Dieren levend gekookt in Nederlandse slachthuizen
Likeability of 3

Dieren levend gekookt in Nederlandse slachthuizen

In totaal zijn in Nederland 180 slachthuizen waar runderen, schapen en varkens worden geslacht. Foto ter illustratie: ANP.

Foto van 'metronieuws'

19 JUN 2018

Nederlandse slachthuizen maken zich schuldig aan ernstige dierenmishandeling. Zo worden er varkens verdronken in een gloeiend heet waterbad en worden kalveren en schapen levend gevild.

48 boetes

Dat blijkt uit rapporten die RTL Nieuws heeft opgevraagd bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). In ruim twee jaar tijd heeft de organisatie 48 boetes opgelegd aan negentien verschillende slachthuizen.


dislike
user_bf470001daf785496b4aeccda54e415471fe8219_avatar

Views

1k+

Wie geef jij een #lievelift?

De stakingen in het streekvervoer heeft dit jaar al veel reizigers geraakt. Foto: ANP

Foto van 'Kyrie Stuij'

19 JUN 2018

Vanaf maandag leggen buschauffeurs in het streekvervoer opnieuw het werk neer. Maar dan in het héle land en als de werkgevers niet snel met oplossingen komen zelfs ’voor onbepaalde tijd’. Studenten maken zich zorgen. De toetsweken komen eraan en veel van hen zijn afhankelijk van het openbaar vervoer.

#lievelift

Heb jij een auto? Check dan #lievelift op social media. Metro wil reizigers koppelen aan automobilisten. Een soort #stormpoolen inderdaad! Stuur gelijk even een selfie met de reizigers naar @Metro op Twitter. Geven wij jullie een mooie plek in de krant.


Views

1k+

Ryanair pleit voor alcoholbeperking op luchthavens

Ryanair pleit voor alcoholbeperking op luchthavens

De druppel die de emmer voor Ryanair deed overlopen was het incident van afgelopen weekend. Foto: EPA.

Foto van 'Amarins de Boer'

19 JUN 2018

Ryanair is helemaal klaar met dronken passagiers. De Ierse luchtvaartmaatschappij wil daarom dat luchthavens ingrijpen en voortaan nog maar maximaal twee alcoholische drankjes per persoon verkopen.

Tussenlanding

De druppel die de emmer voor Ryanair deed overlopen was het incident van afgelopen weekend. Toen liep een vlucht van Dublin naar Ibiza totaal uit de hand. Er was een tussenlanding in Parijs nodig om drie dronkenlappen van boord te gooien.


Views

1k+

'Je blijft maar doorgaan, ook al kun je niet meer'

'Je blijft maar doorgaan, ook al kun je niet meer'

Ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

19 JUN 2018

Een ‘sluipmoordenaar die op elk moment kan toeslaan’. Zo noemt de 26-jarige student Film- en Televisiewetenschap Matthijs Meulblok zijn burn-out, die hij naar eigen zeggen pas sinds een paar weken echt heeft overwonnen. Matthijs studeert nu én heeft een parttime-baan, iets wat slechts een jaar geleden nog niet mogelijk was.

„Dat is anderhalf jaar geleden ontstaan, dat ik tegen een burn-out zat. Heel simpel gezegd wilde ik te veel doen en stond er te veel druk op me”, vertelt Matthijs. „Na een aantal therapiesessies kwam uit dat ik eigenlijk een soort onderliggende angst heb om eenzaam te worden. Daarom wil ik me altijd laten zien en mezelf bewijzen. Daar komt een ambitie uit voort die ook wordt gevoed door de huidige maatschappij: we willen onszelf zo goed mogelijk laten en het beste uit onszelf halen. Daar ben ik helemaal niet op tegen, maar ik merk dat je zo in een negatieve spiraal terecht kan komen als niemand je tegenhoudt of voor de gevaren doet waken.”

'Je blijft maar doorgaan, ook al kun je niet meer'

Matthijs Meulblok. / Saskia Koopmanschap


Views

1k+

Twee jaar cel en tbs geëist voor doden Savannah

Twee jaar cel en tbs geëist voor doden Savannah

Het lichaam van Savannah werd in juni vorig jaar in een sloot op een industrieterrein gevonden. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

19 JUN 2018

Twee jaar cel en twee jaar jeugd-tbs. Dat eist het Openbaar Ministerie tegen de 17-jarige jongen die ervan wordt verdacht de 14-jarige Savannah uit Bunschoten vorig jaar juni te hebben gedood. Het is de maximale straf die iemand van onder de achttien kan krijgen.

Moord

Het OM beschuldigt de jongen van moord, omdat hij Savannah met voorbedachten rade zou hebben gedood. De jongen blijft ontkennen dat hij iets met haar dood te maken heeft.


Views

1k+

'Geen terroristisch motief aanrijding Pinkpop' / ANP

'Geen terroristisch motief aanrijding Pinkpop'

Hulpdiensten in de buurt waar een aanrijding is gebeurd tussen een bestelbusje en een groep voetgangers in Landgraaf. Daarbij is een dode gevallen en zijn drie voetgangers zwaargewond geraakt. Het incident gebeurde op de Mensheggerweg in de buurt van Camping B van het Pinkpopfestival. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

19 JUN 2018

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag laten weten dat de bestuurder van de auto van de dodelijke aanrijding maandagochtend bij de Pinkpopcamping, geen terroristisch motief had. De 34-jarige man uit Heerlen zit sinds maandag vast nadat hij zichzelf had gemeld bij de politie.

Beperkingen

Het onderzoek naar het ongeluk gaat volop verder. Het OM en de politie zijn bezig met het technisch recherchewerk, het horen van getuigen en het optekenen van de verklaring van de verdachte. De man zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Het OM wil nog niet meer kwijt over het onderzoek.


Views

1k+

Stationspianist Hans Jansen doet 't alsnog

Bloemen voor Hans Jansen (r) na het alsnog bespelen van de piano in Enschede. Foto NS

Foto van 'Kyrie Stuij'

18 JUN 2018

Ken je hem nog? Die muzikant die binnen één dag alle stationspiano’s van Nederland probeerde te bespelen, maar dat record nèt niet vestigde vanwege vertraging met de trein? Nou, hij heeft het gisteren alsnog afgemaakt.

Door de vertraging werd de Zwolse muzikant eind mei gedwongen om station Enschede over te slaan. Jammer, vonden Mustafa Hosgoren en Onur Yurukel, bekend als de ‘selfieconducteurs’ van de NS. Zij nodigden Jansen uit om alsnog te komen spelen op de stationspiano in Enschede.

Hans Jansen tijdens zijn eerste poging op station Amsterdam Centraal. Foto: Guus van de Wetering.


Views

800+

Verslagenheid na drama Pinkpop

Bezoekers van Pinkpop kunnen moeilijk bevatten wat er is gebeurd. Foto: ANP

Foto van 'Kyrie Stuij'

18 JUN 2018

Hij was nog maar 35 jaar: Gilles Boux de Casson. Muziekliefhebber. Vrijwilliger bij verschillende poppodia. En dit weekend stak hij onbetaald de handen uit de mouwen voor Pinkpop, het festival vlakbij zijn woonplaats Heerlen.

Met een groepje festivalbezoekers staat hij zondagnacht rond 04.00 uur aan de Mensheggerweg in Landgraaf. Gilles is net klaar met werken en staat vermoedelijk wat na te praten. Daar, op dat moment, maakt de bestuurder van een wit bestelbusje een einde aan zijn leven. De andere bezoekers, een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Heerlen, raken zeer ernstig gewond. De bestuurder rijdt door.

Intensieve zoektocht


Views

2k+