Barbie onderstreept belang rolmodel met ‘sheroes’

Barbie pleit voor meer positieve rolmodellen

Een aantal van de 'sheroes'. / Barbie

In samenwerking met Mattel

7 MAA 2018

In samenwerking met Mattel

Barbie gaat veertien nieuwe ‘sheroes’ introduceren. Het bedrijf wil naar aanleiding van internationale vrouwendag op donderdag het belang van positieve vrouwelijke rolmodellen benadrukken en meiden laten zien dat je ook als vrouw alles kunt worden.

De nieuwe sheroes zijn allen gebaseerd op een bekendheid. Zo is er een Barbie gemaakt die gebaseerd is op de Italiaanse voetbalspeelster Sara Gama, snowboardsensatie Chloe Kim en de wereldberoemde chef-kok Hélène Darroze.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Stereotypes

Janneke Niessen, ondernemer en mede-oprichtster van Inspiring Fifty, vertelt over het belang van de nieuwe Barbiepoppen: „Als je ziet dat het kan, geloof je dat het kan. Stereotypes worden al gevormd wanneer kinderen tussen de 5 en 7 zijn. Speelgoed speelt dus een belangrijke rol om kinderen te laten zien dat ze alles kunnen worden: van astronaut tot ondernemer en van data scientist tot modeontwerper.”

Mattel besloot de poppen te maken naar aanleiding van een wereldwijd onderzoek onder achtduizend moeders. Daaruit kwam onder meer naar voren dat 86 procent van hen zich zorgen maakt over de rolmodellen waar hun dochters mee te maken krijgen. Verder blijkt dat bijna 80 procent van de meisjes een rolmodel heeft. Voor veel van deze meisjes helpt zo’n rolmodel om zich voor te stellen wat ze allemaal kunnen bereiken.

Met de hashtag #MoreRoleModels wordt gepleit voor meer positieve vrouwelijke rolmodellen. Barbie roept vrouwen op om met deze hashtag op social media te delen wie hun rolmodel is.


Views

600+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Netflix maakt serie over Formule 1

Netflix maakt serie over Formule 1

Max Verstappen in Melbourne. Foto: ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

24 MIN

We moeten nog even geduld hebben, maar binnenkort kunnen we weer flink bingewatchen. Netflix komt namelijk begin 2019 met een Netflix Original-serie, die gaat over de Formule 1. Tien afleveringen lang krijg je een kijkje in de wereld van het autoracen.

Filmen is gestart

Dit seizoen worden alle wedstrijden gefilmd, zowel tijdens de races als eromheen. De eerste opnames zijn inmiddels gemaakt in Melbourne, waar zondag de eerste Grand Prix wordt gereden.

Sean Bratches, commercieel directeur, tegen Formula1: „De serie wordt gemaakt om het verhaal te vertellen van wat zich achter de schermen afspeelt tijdens de Grand Prix. Dit is een perspectief van de sport die nog moeten worden onthuld aan fans over de hele wereld."

Meer interesse

Het is de bedoeling dat er, na vertoon van de serie, meer interesse is voor de Formule 1. De Formule 1 is dan ook ontzettend blij met de samenwerking. De serie wordt onder meer gemaakt door Oscarwinnaar James Gay Rees.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

8

Apple wil emoji's voor mensen met een beperking

Afbeelding ter illustratie: Unsplash.

Foto van 'metronieuws'

1 UUR

Als het aan Apple ligt, zijn er binnenkort ook emoji's van onder andere mensen in een (elektrische)rolstoel, van een oor met een gehoorapparaat en van een blindengeleidehond.

Het bedrijf diende vrijdag een voorstel in bij Emojipedia voor dertien nieuwe emoticons. De plaatjes zijn te zien op Emojipedia.

Betere representatie

Bij de aanvraag voor de opname van de nieuwe emoji's bepleit Apple dat de symbolen mensen met een beperking beter representeren. ,,Er zijn al veel opties voor emoji's, maar die vertegenwoordigen misschien niet de ervaringen van mensen met een beperking", aldus het bedrijf.

Een deel van de voorgestelde nieuwe emoji. Foto: Apple/Emojipedia

Daarbij meldde de electronicagigant dat het nog niet de bedoeling is om een uitgebreide lijst te maken van alle mogelijke beperkingen, maar dat het voorstel een startpunt is.

Of de emoji's daadwerkelijk binnenkort te versturen zijn, is nog niet bekend. De plaatjes moeten nog worden goedgekeurd door Unicode. Dan kunnen ze op een lijst komen voor Emoji 12.0, die in het begin van 2019 beschikbaar zal zijn.

Voor wie de gangbare emoji's zat is, is het nog maar even wachten. In de tweede helft van 2018 komen er 157 nieuwe beschikbaar, waaronder een kangoeroe, mensen met rood haar en voeten.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

27

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Edwin Evers Band verrast dj bij RTL Late Night

Edwin Evers won eerder deze maand de Gouden Harp voor zijn verdiensten/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 UUR

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van zaterdag 24 maart.

Edwin Evers verrast

Edwin Evers kondigde vrijdag aan na 21 jaar te stoppen met zijn ochtendshow Evers Staat Op op Radio 538. De populaire dj zat vrijdag bij RTL Late Night en werd daar verrast door een optreden van zijn eigen band.

Ken Je Mij?

Nog meer muziek. De laatste blind audition van The Voice was er een om je vingers bij af te likken. De pas tienjarige Yosina zong Ken Je Mij van Trijntje Oosterhuis en deed dat bijzonder indrukwekkend.

Overlijdensdag Johan Cruijff

Precies twee jaar geleden overleed Johan Cruijff. De Ajacied is echter allesbehalve vergeten. Op het Twitter-account van Nummer 14 werd zaterdagochtend dit fraaie filmpje geplaatst.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

60

Gevaarlijkste wegen in Nederland liggen in provincie

Oppassen geblazen op provinciale wegen. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

2 UUR

Wie met knikkende knieeën in de auto stapt met het vooruitzicht op een grote of drukke snelweg, kan dat gevoel -redelijkerwijs- misschien beter bewaren voor provinciale wegen.

De kans op een ernstig verkeersongeluk is op zeventig Nederlandse wegen drie keer zo groot als gemiddeld, en de overgrote meerderheid daarvan (64) zijn namelijk provinciale wegen door het hele land. Dat blijkt uit een analyse van politiestatistieken door RTL Nieuws en hoogleraar transportbeleid Bert van Wee van de TU Delft.

Gegevens over ongevallen

Ze namen de gegevens over ongevallen op de 550 provinciale- en rijkswegen onder de loep, dus snelwegen en N-wegen. Van Wee pleit voor meer investeringen in verkeersveiligheid.

Hij zoekt de oplossingen vooral in fysieke maatregelen, zoals het scheiden van rijstroken, het verwijderen van obstakels zoals bomen die dicht langs de weg staan en het weren van landbouwvoertuigen.

Meer ruimte nodig

Het wordt echter lastig om dit soort oplossingen door te voeren, waarschuwen de provincies. ,,Het anders inrichten van provinciale wegen betekent in de praktijk vaak dat er meer ruimte nodig is voor de weg. Bijvoorbeeld wanneer de rijbanen gescheiden worden. Door de ligging van de provinciale wegen tussen objecten is zo'n verbreding vaak praktisch niet haalbaar.''

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

43

Likeability of 5

Camera videoHoe de Asus ZenBook de flexwerklaptop werd

In samenwerking met Asus

21 MAA 2018

Een mooi ogende notebook die - zonder snoertje - de hele werkdag meegaat. Dat is in een paar woorden de Asus ZenBook, de laptop die je op menig flexwerkplek ongetwijfeld opengeklapt op tafel hebt gezien.

Metro is samen met Asus (zie onderaan) via een columnwedstrijd op zoek naar mooie verhalen over goede flexwerkplekken. Hoe zit dat toch, dat dit apparaat uit zoveel werktassen tevoorschijn wordt getoverd?

Asus is van oudsher een tech-company en in 1989 ooit begonnen met moederborden en grafische kaarten. „Dat is ons hart en de reden waarom gamers en super-techy mensen ons kennen en van ons houden”, vertelt Farley Cicilia van Asus. „We staan voor innovatie en design. Dat is handig voor als je bijvoorbeeld zelf je pc wilt bouwen. Ja, we zijn een powerhouse voor componenten en hardware.”

Nu voor iedereen

Langzamerhand begon Asus ook pc’s en laptops te bouwen. Niet alleen voor ‘die gamers en supertechy mensen’, maar voor iedereen. En zo was daar in 2011 het - zo bleek later - bedrijfspareltje voor de gewone man, de Asus Zenbook. Met name de huidige ‘UX430’ is uitgegroeid tot een populair apparaat. Kenmerkend zijn het grotere scherm (door dunne randen) en het draaggemak.

Cicilia: „Onze ZenBookserie is het neusje van de zalm geworden, onze trots. De ZenBook is een superelegante premium laptop van uitstekende materialen. Het design van de ZenBook is de afgelopen drie jaar heel belangrijk geworden. We hebben ons als Asus afgevraagd hoe de ZenBook mee kon met de tijd. Dat resulteerde erin dat je tegenwoordig met de Zenbook gezien wilt worden.”

Wow-factor

Dat blijkt. Loop een koffietentje in en je ontdekt wel iemand die zit te flexwerken met een ZenBook. „Als je je laptoptas opent zorgt dat bijna voor de wow-factor”, zegt Cicilia met een grote lach. Dan een beetje relativerend: „Het is gewoon echt een mooi en onderscheidende notebook.”

Opvallend design of niet, je moet er natuurlijk vooral goed mee kunnen werken. Cicilia: „Uiteraard, maar wees gerust. De Zenbook heeft genoeg paardenkracht om ook grote, zware programma’s te kunnen draaien. Mensen uit de grafische wereld en ook personen die moeten editen, kunnen er prima mee overweg.”

Dat je zoveel ZenBooks op openbare plekken ziet, komt omdat het bepaald geen log en zwaar apparaat is. Integendeel, de laptop weegt maar 1,25 kilo. Hij is reisvriendelijk, sommige ZenBooks passen zelfs in een vrouwenhandtas. En voor de sloddervossen onder ons, die stelselmatig hun oplader vergeten: de ZenBook heeft een optimale batterij, waardoor hij een uurtje of negen à tien meegaat. De melding die je vreest, ‘nog 10 procent’, blijft lekker lang uit. Superhandig voor de flexwerker dus. En, niet geheel onbelangrijk, voor 700 tot 800 euro heb je een ZenBook in huis.

Schrijven en stemmen

De ervaringen van die flexwerker, daar zijn Asus en Metro zoals gezegd naar op zoek. Wie graag in een café of op een rustig plekje in een bibliotheek werkt en daar een goed verhaal bij heeft: schrijf gerust een column van 400 woorden en stuur deze in naar lezerscolumn@metronieuws.nl. Wat het mooiste verhaal oplevert? Een plek in de papieren Metro en, uiteraard, een Asus Zenbook.

Schrijf je geen column, maar wil je wel meebepalen wie de winnaar wordt? Je stem uitbrengen - door middel van een emoji - kan hier. Wel een beetje naar beneden scrollen, dan vind je de 'lezerscolumns flexwerkplek'.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


love
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Snowden feliciteert nee-stemmers Wiv: jullie wonnen

Edward Snowden. Foto: ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

VANDAAG, 09:39

Heb jij woensdag tijdens het stemmen op het raadgevend referendum over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) 'tegen' gestemd? Dan krijg je de hartelijke felicitaties van niemand minder dan Edward Snowden.

De man die in 2013 veel over de werkwijze van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA onthulde, feliciteerde Nederland met de uitkomst van dit referendum. Hij zegt dat de tegenstanders het tij tegen hadden. ,,Maar jullie vochten en wonnen", jubelde Snowden op Twitter.

Snowden kaart aan dat vooral jongeren in meerderheid tegenstemden. Daarmee kozen ze volgens hem ,,vrijheid boven angst.'' Nu begint volgens Snowden, die uit angst voor vervolging in de VS al enkele jaren in Rusland woont, het moeilijke gedeelte, waarbij de regering gedwongen moet worden om de stem van het volk te respecteren. ,,Blijf vrij!"

Bij het referendum stemden net iets meer mensen tegen dan voor: 49,5 procent tegen 46,5 procent. De overige 4 procent stemde blanco.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

96

Franse agent overleden na heldendaad bij gijzeling

De Franse heldhaftige agent. Foto: Twitter @gerardcollomb

Foto van 'Elselotte Smink'

VANDAAG, 09:02

De naam Arnaud Beltrame zal als het goed is niet snel worden vergeten. Het is de naam van de 44-jarige politieagent die zijn leven opofferde in ruil voor de vrijlating van een vrouw.

Hij raakte daarbij zwaargewond en is overleden, zo meldde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb zaterdagochtend via Twitter.

Gestorven voor zijn land

,,Hij heeft vele levens gered'', zei de Franse president Emmanuel Macron over Beltrame. ,,Hij stierf voor zijn land en pleegde een heldendaad,'' zei minister Collomb.

De 44-jarige agent, die onder andere in Irak diende, was met enkele andere agenten als eerste bij de supermarkt. Een deel van de gegijzelden verstopte zich in een koelcel en kon daarna ontsnappen via een nooduitgang. Beltrame bood aan de plek in te nemen van de laatste gegijzelde. Hij liep daarbij drie schotwonden op die hem fataal zijn geworden.

Frankrijk werd vrijdag opgeschrikt door de gijzeling in een supermarkt in de Zuid-Franse plaats Trèbes. De man die de winkelende mensen vasthield, is de 26-jarige Marokkaan Redouane Lakdim.

De weg naar Trèbes werd vrijdag afgezet door politie. Foto: AFP

Drie doden

De man schoot drie mensen dood, zestien mensen raakten gewond. Hij werd zelf doodgeschoten toen Franse veiligheidstroepen een inval deden in de supermarkt.

De buitenkant van de supermarkt. Foto: Google Maps

Lakdim was al bekend bij de politie, maar vanwege kleinere misdrijven. Hij werd daarom niet gezien als een islamitische dreiging.

Aanslagen in Parijs

Volgens Franse media eiste de gijzelnemer de vrijlating van Salah Abdeslam: de enige terrorist van de aanslagen in Parijs in 2015 die nog in leven is. Abdeslam zit vast in Frankrijk. De dader zei namens terreurgroep Islamitische Staat te handelen.

Nieuwe vorm van terroristische dreiging

De Franse regering ziet de gijzeling als een terreurdaad. Volgens president Emmanuel Macron zou het mogelijk een nieuwe vorm van terroristische dreiging kunnen zijn, meldt ANP. Er zijn intussen veel mensen die zichzelf radicaliseerden, vertelde Macron vrijdag in Brussel.

De Franse president Macron vrijdag over de terreurdreiging. Foto: ANP

De situatie is niet langer zoals twee of drie jaar geleden, toen we te maken hadden met aanslagen die werden geïnitieerd vanuit de regio Syrië en Irak, aldus Macron. De nieuwe bedreigingen komen van binnenuit. Er is volgens hem nog steeds een sterke terreurdreiging.

Over het feit dat de dader al in het vizier van de politie was gekomen, zei Macron dat er in Frankrijk zulke 'gevaarlijke mensen' zijn, die uitvoerig worden gevolgd. ,,Het is nu aan de aanklager om de zaak op te helderen. Voordat men conclusies trekt, moeten eerst de feiten met de nodige voorzichtigheid worden geanalyseerd.''

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

87