Metro
Metro Nieuws 6 mrt 2018 / 15:09 uur

Australisch stel vindt flessenpost van 132 jaar oud

Een Australisch echtpaar deed tijdens een strandwandeling aan de westkust van het land een bijzondere ontdekking. Het stel vond flessenpost met een brief van maar liefst 132 jaar oud. De brief zat in een jeneverfles van een Nederlandse stoker.

Het stel nam de vondst mee naar huis maar had toen nog geen idee wat het was, vertellen ze aan BBC. Nadat ze de brief hadden laten drogen in de oven, ontdekten ze dat het niet om zomaar een flessenpost ging.

Duits zeilschip

De brief, die in het Duits geschreven was, dateerde uit 12 juni 1886 en werd overboord gegooid van een Duits zeilschip dat onderweg was van Cardiff naar Makasssar. Tussen 1864 en 1933 hebben Duitse kapiteins duizenden flessen overboord gegooid, om onderzoek te doen naar zee- en scheepvaartroutes. De laatste fles die met dit onderzoek te maken had werd in 1934 in Denemarken gevonden.

Het flessenpost-record stond op 108 jaar, maar dat is nu dus met ruim twintig jaar verbroken. Het stel heeft de fles naar een museum gebracht.

Reageer op artikel:
Australisch stel vindt flessenpost van 132 jaar oud
Sluiten