Metro
Metro Nieuws 5 mrt 2018 / 17:24 uur

Anoniem ‘knuffelkunstwerk’ op begraafplaats ontroert

Op een Utrechtse begraafplaats is sinds maandagochtend een mooi en bijzonder kunstwerk te zien. Knuffels komen met een trap vanuit de speelplek die ernaast ligt, zo over het hek de begraafplaats op.

De begraafplaats Soestbergen is de oudste algemene begraafplaats van Utrecht. Wie de tientallen knuffeltjes en de trap heeft samengesteld en gecomponeerd, is nog niet bekend.

Liefde en troost uitdrukken

De bedrijfsleider Algemene Begraafplaatsen in Utrecht, Tanja Medema, vertelt aan DUIC dat ze niets van het kunstwerk afweet, maar er diep door is geraakt. ,,Wij hebben geen idee wie het bijzondere en geheimzinnige werk heeft geplaatst, maar het voelt als een cadeau. Het past ook precies.”

Het is volgens Medema nog niet eerder voorgekomen dat iemand zo’n werk heeft gemaakt. Ze denkt dat iemand ‘liefde of troost heeft willen uitdrukken’. ,,Als diegene een keer wil praten over hoe wij daarmee omgaan kan dat altijd, maar als de kunstenaar anoniem wil blijven is dat ook prima.”

Bij de Utrechtse begraafplaats Soestbergen weet niemand wie dit kunstwerk heeft gemaakt, maar ze zijn wel geëmotioneerd geraakt door het 'lieve en zachtaardige' werk. Wie weet meer?

Gepostet von De Utrechtse Internet Courant (DUIC) am Montag, 5. März 2018

Wat een mooi gebaar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Anoniem ‘knuffelkunstwerk’ op begraafplaats ontroert
Sluiten