Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Nieuws 1 mrt 2018 / 13:43 uur

Amsterdam is de beste stad voor Millennials

Voor millennials is Amsterdam de beste stad in Nederland om te wonen, te leven en te werken. Dat blijkt uit een onderzoek van zoekmachine Nestpick. In de top 110 staat Rotterdam op plek 61, Den Haag op plaats 75, Utrecht staat 77e en Groningen 93e. De Duitse hoofdstad Berlijn voert de lijst aan en Canada heeft met Montréal, Toronto en Vancouver drie steden in de top 10 staan.

Aanpassen

„Millennials groeien op in een wereld die steeds kleiner wordt”, aldus Nestpick-directeur Ömer Kücükdere. „Internet en lowbudgetluchtvaartmaatschappijen zorgen ervoor dat je overal ter wereld kunt werken en leven, iets wat vroeger ondenkbaar was. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat ons wereldbeeld verandert en hebben impact hoe de aarde de komende jaren eruit gaat zien. Voor een bloeiende economie moeten we ons aanpassen aan de behoeften van jongeren. De steden die worden genoemd in deze top 110 snappen dat als geen ander.”

Onderzoek

In het onderzoek is gekeken naar de kansen op de arbeidsmarkt aan de hand van het werkloosheidcijfer, het aantal start-ups en toerisme, hoe het gesteld is met basisbehoeften als woning- en opleidingsaanbod, eten, openbaar vervoer, gezondheidszorg en internet, hoe er wordt omgegaan met vrijheid van meningsuiting, hoe er tegen immigranten, lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders wordt aangekeken en wat het aanbod is qua recreatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdam is de beste stad voor Millennials
Sluiten