Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 21 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Ambulancebroeders gemept door agressieve patiënt

Een 29-jarige man uit Almelo werd woensdagochtend onwel en er werd 112 gebeld. Nadat er een ambulance naar hem toe kwam om medische hulp te verlenen, sloeg de sfeer om. De patiënt was het niet eens met de behandeling en mishandelde de toegesnelde hulpverleners. Dit ging er allerminst zachtzinnig aan toe; een hulpverlener werd in zijn gezicht geslagen en een prijzige hartmonitor werd vernield.

Onwel

RTV Oost weet dat de ambulancebroeders woensdagochtend iets na zeven uur ‘s ochtends een melding kregen van een man die onwel was geworden. De Almelose ambulance ging met spoed naar het woonhuis toe waar ze de 29-jarige Tukker aantroffen. Blijkbaar viel het wel mee met de fysieke gesteldheid van het heerschap. Na onenigheid over de handelwijze van de zorgverleners, werd een van hen in zijn gezicht geslagen. Een andere medewerker bezeerde zijn been tijdens het handgemeen dat hierbij ontstond.

Naast verwondingen van het ambulancemedewerkers is er ook apparatuur beschadigd. Een kostbare hartmonitor werd dusdanig gesloopt, dat hij onbruikbaar is geworden. Een ambulance kan niet zonder hartmonitor en dit apparaat is niet gemakkelijk te vervangen. Vanwege de vernielingen kan het medische noodvoertuig nu een poosje niet uitrukken voor noodgevallen.

Na de confrontatie, werd de man alsnog overgebracht naar het ziekenhuis. Toen uit onderzoek bleek dat hij niet gewond was of in levensgevaar verkeerde, werd hij overgedragen aan de politie. De Almelose agressieveling zal zich tegenover de rechter moeten gaan verantwoorden voor zijn destructieve ochtendhumeur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.