Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 mrt 2018 / 18:44 uur

Akzo-baas kreeg 5,5 miljoen voor zeven maanden werk

Nederland viel de voorbije week over de salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers. Wat hij voor het terugdraaien van de verhoging zou gaan verdienen staat echter nog in schril contrast bij dat wat Ton Büchner kreeg voor zijn periode van zeven maanden bij AkzoNobel.

Zelf ontslag

Hij werkte er dus slechts zeven maanden en nam zelf ontslag, maar toch werd er 5,5 miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven, dat blijkt uit het jaarverslag van het verf- en chemieconcern.

Hoewel hij het jaar dus maar voor iets meer dan de helft afmaakte, kreeg hij wel een compleet jaarsalaris mee. Diverse bonussen, winst uit aandelen en een ontslagvergoeding van 925.000 euro zorgen ervoor dat hij in totaal 5,5 miljoen euro mogen opstrijken.

Vooral de vertrekpremie zorgt voor flink wat gefronste wenkbrauwen, aangezien hij zelf besloot te vertrekken. „Het was vorig jaar een bijzonder jaar. En bij de afwikkeling van het vertrek is de vertrekpremie en het doorbetalen van een opzegtermijn afgesproken", dat licht woordvoerster Diana Abrahams toe.

Spanningsoverschot

Büchner nam in 2017 zelf ontslag, omdat hij de spanning rondom de vijandige overnamepoging door PPG niet aankon. Dat was niet voor het eerst dat het gebeurde, want in 2012 vertrok hij vlak na zijn aanstelling ook al omdat hij overspannen was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Akzo-baas kreeg 5,5 miljoen voor zeven maanden werk
Sluiten