Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 mrt 2018 / 15:29 uur

Agente loopt hersenschudding op na wurgpoging

Zaterdag heeft een agente in Amersfoort een hersenschudding opgelopen, nadat een 21-jarige man haar geprobeerd heeft te wurgen. Drie collega’s schoten haar te hulp omdat ze vreesden voor haar leven. De agenten trokken hun stroomstootwapens. Na de waarschuwing stopte het geweld richting de agente.

Hersenschudding

De agente liep door het gedrag van de man een hersenschudding en verwondingen aan haar gezicht op. Drie andere politiemensen liepen verwondingen op aan schouder, rug, nek en been.

De man maakte deel uit van een groep van twee vrouwen en vier mannen uit Bunschoten-Spakenburg in de leeftijd van zeventien tot 22 jaar. Een van de vrouwen werd aangesproken omdat ze een ruit van een winkel zou hebben vernield. De anderen gingen zich daarna met het gesprek bemoeien. Daarna begon de 21-jarige man op de agente in te slaan en deed hij een poging om haar te wurgen.

Drie van de mannen bleken onder invloed van alcohol. Het zestal zit vast voor nader onderzoek en verhoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agente loopt hersenschudding op na wurgpoging
Sluiten