Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 5 mrt 2018

Actrice komt belofte na en speecht in gebarentaal

Actrice Rachel Shenton had het beloofd aan haar 6-jarige medespeelster Maisie Sly: mochten ze een Oscar winnen met de korte film ‘The Silent Child’, dan zou Shenton in gebarentaal speechen. Op die manier kon Sly, die zelf doof is, begrijpen wat er tijdens de speech werd gezegd.

Gebarentaal

De Oscars zijn erg belangrijke Amerikaanse filmprijzen. Zondag kregen Shenton en filmmaker Chris Overton een Oscar voor de korte film ‘The Silent Child. De film gaat over Libby, een doof meisje. Ze leeft een stil leven tot Shenton in haar leven komt en haar gebarentaal leert, waardoor Libby in staat is om te communiceren met haar omgeving.

Shenton had het meisje beloofd om de speech in gebarentaal te doen, zodat Sly precies mee kon krijgen wat er gezegd werd. Die belofte kwam Shenton na, tot groot respect van alle aanwezigen bij de Oscars.

https://www.youtube.com/watch?v=8BbjIrt_VcQ

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Actrice komt belofte na en speecht in gebarentaal
Sluiten