Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Vrouw vrijgesproken van gifmoord op echtgenoot

De 61-jarige Galina R. die was beschuldigd van het vergiftigen van haar echtgenoot met een haargroeimiddel in 2009, is dinsdag vrijgesproken. Het gerechtshof vindt dat er toch te veel ruimte is voor twijfel en dat er te weinig bewijs is, ook al zijn er belastende omstandigheden voor de vrouw.

De vrouw uit het Zeeuwse Kattendijke werd in 2011 door de rechtbank ook vrijgesproken, maar werd in hoger beroep in 2014 door het hof in Den Bosch toch tot zeven jaar cel veroordeeld. Niet vanwege moord, maar voor zware mishandeling met de dood tot gevolg. Vervolgens moest de zaak opnieuw worden behandeld.

Nu is de vrouw vrijgesproken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de man per ongeluk zelf het middel heeft ingenomen, is in de uitspraak te lezen.

Altijd ontkend

Het slachtoffer was Ad van den Dool (60), een weduwnaar die in 1998 hertrouwde met de Russisch-Nederlandse R., die hij op zakenreis in Rusland had ontmoet.

De vrouw heeft altijd ontkend dat ze hem heeft omgebracht. Vastgesteld is dat het slachtoffer – dat al een zwak hart had – in maart 2009 is gestorven doordat hij veel alcohol, het middel minoxidil en nog zeker één ander middel in zijn lichaam had.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.