Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 26 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Vrouw komt terug van reis en ontdekt wietplantage

De Britse Tanya Laverty ging met haar vriend op reis naar Azië en ondertussen verhuurde ze haar huis aan een familie. Na een tijd ontving ze geen huur meer, dit zorgde voor wat argwaan bij Tanya. Bij thuiskomst ontdekte ze een enorme cannabis-kwekerij.

Tanya, die woonachtig is in Liverpool heeft zich altijd ingezet als vrijwilliger voor daklozen in de buurt. ,,Nu ben ik het slachtoffer. De persoon die zich altijd heeft ingezet voor mensen zonder huis, heeft nu zelf geen bewoonbaar huis,” zegt ze tegen LiverpoolEcho.

Geen huur meer betaald

Toen ze in september op reis ging, verhuurde ze haar huis aan een familie uit Zuid-Korea. De eerste maanden ging alles goed, maar begin dit jaar werd er geen huur meer betaald. De moeder van haar vriend ging een kijkje nemen bij het huis. Ze keek door de brievenbus en zag dat er een enorme tuinslang in het huis lag.

200 planten

Tanya vloog terug naar haar huis in Liverpool en ontdekte dat er meer dan 200 cannabis planten in haar huis stonden. Ook stond het huis vol met lichten en ventilators om de groei van de planten te bevorderen. Nadat Tanya deze ravage aantrof heeft ze aangifte gedaan bij de politie. Zij hebben de planten en de kweekspullen meegenomen. Het is niet bekend waar de familie is gebleven.

Tanya zal de troep in haar huis zelf moeten opruimen, toch blijft ze de goedheid van de mens in zien. ,,Ik weet dat er altijd mensen zullen zijn die andere mensen zullen helpen, zelf heb ik dat ook jaren lang gedaan."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.