Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Vakantie naar Canarische Eilanden valt in het water

Toeristen die aan het winterse weer wilden ontsnappen door naar de Canarische Eilanden af te reizen, zijn in de kou komen te staan.

Gelukkig niet letterlijk, want een aantal vliegtuigen weken uit naar andere zonnige bestemmingen, zoals Portugal en Marokko. Dat betekent dat er voor deze honderden Nederlandse vakantiegangers accommodaties aldaar gevonden moeten worden.

„Vreselijk slecht weer"

Het huidige weer op sommige delen van de eilandengroep, die ten westen van Marokko ligt, is de reden dat de vliegtuigen moesten uitwijken naar andere bestemmingen. „Vreselijk slecht weer met buien, overstromingen en nauwelijks zicht”, beschrijft een woordvoerster van Transavia de situatie.

Op de eilanden regende het zondag dat het goot en er werden windsnelheden van 100 kilometer per uur gemeten. De luchthavens van Tenerife en Lanzarote zijn om die redenen gesloten, op Gran Canaria kon nog wel gevlogen worden.

Er zijn in totaal meer dan duizend reizigers van organisaties TUI en Transavia gestrand. „Het is krokusvakantie en alle toestellen zitten natuurlijk vol”, zegt een woordvoerster van TUI.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vakantie naar Canarische Eilanden valt in het water
Sluiten