Metro
Metro Nieuws 15 feb 2018 / 05:47 uur

Sterfte door kinderkanker was nog nooit zo laag

Steeds minder kinderen sterven aan kanker. In 2016 overleden 61 kinderen (onder vijftien jaar) aan de ziekte; het laagste aantal ooit. Begin jaren zeventig gingen jaarlijks nog meer dan tweehonderd kinderen dood door kanker.

Hersenkanker en leukemie

Dat meldt het CBS. De forse daling komt vooral door verbeterde behandelmethodes. Hersenkanker en leukemie zijn de meest voorkomende soorten kanker waaraan kinderen overlijden. Het aantal jongens en meisjes dat aan de ziekte sterft is ongeveer gelijk.

In de afgelopen tien jaar was kanker voor kinderen van drie tot en met elf jaar de meest voorkomende doodsoorzaak. Drie op de tien overleden kinderen van deze leeftijd stierf aan kanker. De ziekte wordt jaarlijks bij ruim 400 baby’s en kinderen (nul tot vijftien jaar) vastgesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sterfte door kinderkanker was nog nooit zo laag
Sluiten