Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 feb 2018 / 06:03 uur

Schutter Florida was ‘een verlegen wapenliefhebber’

De verdachte van de schietpartij op een middelbare school in Florida, waarbij zeker zeventien mensen om het leven kwamen, was „een buitenstaander". Daarnaast had hij een voorliefde voor vuurwapens. Dat zeggen oud-klasgenoten over de 19-jarige man die is opgepakt na het bloedbad op de school in Parkland.

Verdachte Nikolas Cruz was volgens de politie eerder van school gestuurd. De reden daarvoor is niet bekendgemaakt. Oud-klasgenoot Chad Williams herinnerde zich dat Cruz vroeger herhaaldelijk het brandalarm liet afgaan. „Hij was gek op vuurwapens”, zei Williams over de vermeende schutter, die volgens hem „weinig vrienden had” tijdens zijn schooltijd. „Hij was een soort buitenstaander.”

Verlegen en stil

De 19-jarige Jillian Davis, die vorig jaar van school ging, omschreef Cruz als een verlegen en stille jongen. Davis vertelde dat hij bijna van persoonlijkheid leek te veranderen als hij boos was. Ook sprak de vermeende moordenaar volgens haar vaak over vuurwapens en messen, maar dat werd eigenlijk niet serieus genomen.

Schutter Florida was 'een verlegen wapenliefhebber'
Kinderen probeerden zich te verstoppen of renden in paniek naar buiten. Foto: ANP.

Wiskundedocent Jim Gard vertelde dat de onderwijzers door het schoolbestuur per mail waren gewaarschuwd voor Cruz. „Er waren problemen. Hij bedreigde vorig jaar leerlingen”, zei de docent tegen de Miami Herald. „We kregen vorig jaar te horen dat hij de campus niet meer mocht betreden met een rugzak.”

Internetgedrag

De politie maakte na de schietpartij bekend dat ook het internetgedrag van Cruz onder de loep wordt genomen. Dat leverde volgens sheriff Scott Israel „zeer, zeer verontrustende” resultaten op. Hij vertelde dat Cruz zich uiteindelijk zonder verzet overgaf. Hij had een geweer bij zich en meerdere magazijnen met munitie.

Ook zei de politie dat hij voor zijn daad op sociale media nare berichten heeft geplaatst. Zo zou hij een foto op Instagram hebben gezet waarop hij poseerde met een pistool bij zijn gezicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schutter Florida was ‘een verlegen wapenliefhebber’
Sluiten