Metro
Metro Nieuws 3 feb 2018 / 17:47 uur

Satudarah-kopstuk opgepakt tijdens skivakantie

Het kopstuk en een van de mede-oprichters van motorclub Satudarah, Michel Boer, is vrijdagmiddag gearresteerd. Boer (52) was met zijn vriendin aan het wintersporten in het Oostenrijkse oord Gerlos.

De arrestatie vond plaats door een samenwerking van de Oostenrijkse en Nederlandse politie. Het vuurwapengevaarlijke kopstuk van de motorclub zou zijn gespot door een Nederlander.

Nationale opsporingslijst
Michel Boer staat sinds 10 oktober op de Nationale Opsporingslijst, de lijst waar mensen op staan die dringend worden gezocht door de politie. Boer wordt ervan verdacht met drie andere kopstukken leiding te geven aan een criminele organisatie, waarbij afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel kwam kijken. Deze andere drie ‘kopstukken’ werden eind september al opgepakt.

Bij die politieactie zou de mede-oprichter van de in 1990 opgezette motorclub ook aangehouden moeten worden, hij liet toen echter via zijn advocaat weten zich niet over te willen geven. Via Opsporing Verzocht werd dinsdagavond door de politie zijn naam en foto vrijgegeven, samen met de opmerking dat de verdachte mogelijk een vuurwapen in zijn bezit zou hebben.

Boer (tweede van rechts) in 2015. Foto: ANP

Wanneer Boer naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Satudarah-kopstuk opgepakt tijdens skivakantie
Sluiten