Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 3 feb 2018 / 09:41 uur

René van der Gijp als Renate bij Voetbal Inside

In buurland België kwam afgelopen week het nieuws naar buiten dat VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck voortaan als vrouw door het leven gaat. Boudewijn Van Spillbeeck heet nu Bo Van Spillbeeck. Aan tafel bij Voetbal Inside werd vrijdagavond ook even stilgestaan bij dit nieuws.

Johan Derksen kondigde aan dat zijn collega René van der Gijp iets belangrijks te vertellen had, waarop Van der Gijp zei: „Ik wil het niet groter maken dan het is, maar ik wil vanaf nu verder als Renate.”

Pruik en jurk

Zowel Johan Derksen als Jan Boskamp, die ook aan tafel zit, krijgen de slappe lach. „Dat ik dit op mijn 69e nog mag meemaken”, aldus Derksen. Presentator Wilfred Genee schakelt snel over naar de reclame, maar ziet vervolgens Van der Gijp met pruik en jurk terugkeren aan tafel.

Desondanks doet Genee een dappere poging het gesprek weer over voetbal te laten gaan. Als dit mislukt geeft Derksen aan te beseffen dat de verandering van Boudewijn Van Spillbeeck een serieus onderwerp is.

Bijzonder

„Maar we moeten niet net doen alsof dit normaal is.” Waar Genee op inhaakt door te zeggen dat er mensen zijn die hier hun hele leven mee worstelen. Derksen: „als hij ermee worstelt en hier wordt hij gelukkig van dan gun ik het hem van harte. Maar ik blijf het wel heel bijzonder vinden.”

Op sociale media waren de reacties niet mals. Veel kijkers geven aan het gebrek aan respect voor Bo Van Spillbeeck niet te kunnen waarderen.

Reageer op artikel:
René van der Gijp als Renate bij Voetbal Inside
Sluiten