Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 16 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

„President Trump, doe alstublieft iets!”

„President Trump, doe alstublieft iets!” Het was de emotionele omroep van de moeder van één van de slachtoffers van de schietpartij op een school in Florida. De moeder richtte zich met haar boodschap rechtstreeks tot een van de aanwezige camera’s.

Zeventien doden

Lori Alhadeff verloor haar 14-jarige dochter Alyssa bij het bloedbad. CNN schrijft dat Alyssa een van de zeventien mensen is die omkwamen bij de schietpartij. „President Trump, doe alstublieft iets. Doe iets. Actie. We hebben het nu nodig. Deze kinderen moeten nu veilig zijn.”

De moeder richt zich op de vraag die Trump uitsprak na de schietpartij: „Wat kun je doen?” Zij zegt dat de president juist heel veel kan doen. „De schutter loopt gewoon naar binnen, slaat een raam in van de deur waarachter mijn kind zit en begint te schieten.” Ze vervolgt: „U kunt ervoor zorgen dat de wapens niet in de handen van deze kinderen terechtkomen. Zet metaaldetectoren bij de ingang van alle scholen.”

Verward en gevaarlijk

Twee dagen na de schietpartij is er een hoop duidelijk geworden over de omstandigheden rondom de dader van het bloedbad. Het zou gaan om Nikolas Cruz. Cruz stond bekend als een extreem verward en gevaarlijk persoon en was lid van een extreemrechtse groepering. Hij heeft zijn vuurwapen op legale wijze verkregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.