Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 13 feb 2018 / 17:21 uur

Prachtige foto bij Wildlife Photographer of the Year

Op de foto geven de man en Pinkin, de aap, elkaar een innige knuffel: de man heeft Pinkin haar leven gered. Deze foto heeft de titel ‘Wildlife Photographer of the Year People’s Choice award’ gewonnen. Jo-Anne McArthur, de desbetreffende fotograaf, was, geheel terecht, ontroerd bij het nemen van dit shot.

Het verhaal

De aap Pikin was gevangen genomen en zou worden verkocht, maar de liefdadigheidsgroep Ape Action Africa heeft haar op het laatste moment gered. Jo-Anne nam deze foto toen de gorilla uit haar voormalige verblijfplaats naar een veilig bosreservaat in Kameroen werd verplaatst. Pikin was eerst verdoofd, maar tijdens de overgang naar de nieuwe behuizing werd ze wakker, in de armen van haar verzorger, Appolinaire Ndohoudou. Hierdoor bleef ze kalm ondanks de hobbelige rit.

Jo-Anne heeft het moment dat ze samen reisden vastgelegd, en heeft daarmee de titel ‘Wildlife Photographer of the Year People’s Choice award’ gewonnen. De foto’s zullen te zien zijn tot en met 28 mei in het National History Museum in Londen. Dus als je toevallig in de buurt bent…

p

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prachtige foto bij Wildlife Photographer of the Year
Sluiten