Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 17 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Poolse koe ontsnapt uit slachthuis

Na onze eigen Hermien, de koe die ontsnapte uit een slachthuis en vervolgens wekenlang door het bos dwaalde, is er in Polen nu ook een koe ontsnapt.

Volgens de NOS ontsnapte de koe op spectaculaire wijze uit het slachthuis in het zuidwesten van Polen en vertoeft het dier nu al drie weken op een eilandje.

Kopje onder

Volgens Poolse media zag de eigenaar zijn koe ontsnappen. Een van zijn medewerkers die het dier vervolgens probeerde tegen te houden brak daarbij zijn arm.

De eigenaar zag zijn koe door het water naar een eiland zwemmen. Het dier ging een paar keer kopje onder, maar gaf niet op. Weer op het droge liet ze zich wederom niet vangen door haar baas. Inmiddels heeft de eigenaar zijn pogingen om zijn koe te vangen gestaakt. In plaats daarvan geeft hij haar nu elke dag te eten.

De eigenaar schakelde vervolgens de hulp van de brandweer in. Maar ook deze hulp mocht niet baten. De brandweer liet wel weten dat de koe bang leek, maar er verder goed uitzag.

Leven

Hoewel de eigenaar van het dier zijn koe heel graag terug wil, overweegt hij nu haar te laten doodschieten door een jager. Poolse politici vinden echter dat het dier moet blijven leven.

Een politicus zei tegen een Pools medium: „Ze is als een held ontsnapt en niet bezweken voor brandweermannen, die haar met een boot kwamen halen.” Hij vervolgt: „Ik ben geen vegetariër, maar de standvastigheid en wil om te vechten voor het leven is van onschatbare waarde. Daarom wil ik er alles aan doen om deze koe met pensioen te sturen en haar een natuurlijke dood te gunnen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.