Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 17 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Piloten van Transavia gaan staken

De piloten van luchtvaartmaatschappij Transavia gaan staken. Volgens de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is de maatschappij is niet ingegaan op het eindbod van de vakbond. Het is nog niet bekend per wanneer en hoelang de piloten het werk neer gaan leggen.

Onderhandelen

Eerdere onderhandelingen tussen de piloten en de luchtvaartmaatschappij leverden niets op. Volgens de NOS vragen de piloten om een regelmatiger rooster, meer zicht op vrije tijd en een hoger salaris.

De vakbond liet weten dat het geen zin meer heeft om te onderhandelen. De piloten zitten inmiddels al een jaar zonder cao. „Met pijn in het hart gaat de VNV nu over tot het plannen van werkonderbrekingen.”

Niet luisteren

Volgens Transavia zijn ze de piloten op een aantal belangrijke punten tegemoet gekomen. „We hebben het loonaanbod verbeterd en ook voorgesteld om extra capaciteit in vliegdiensten aan te nemen, waardoor de druk op de roosters wordt verminderd. Daar wilde VNV tot onze verassing niet naar luisteren.”

Wat de gevolgen zijn voor reizigers is nog onduidelijk. Wel bestaat de kans dat er vluchten geannuleerd worden. De luchtvaartmaatschappij raadt aan de website goed in de gaten te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.