Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 feb 2018 / 19:49 uur

Piloten Transavia dreigen met staking: geduld is op

Ga je deze week nog op vakantie? Houd er dan rekening mee dat er donder in de lucht hangt: piloten van luchtvaartmaatschappij Transavia dreigen om het werk deze week neer te leggen. Afgelopen vrijdag is opnieuw tevergeefs onderhandeld en het geduld van de vliegers is op, aldus een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV).

Al meer dan een jaar zonder CAO

De piloten bij de goedkopere dochtermaatschappij van KLM zitten al meer dan een jaar zonder cao. Belangrijkste struikelblok in de onderhandelingen is de roostervoering. De werktijden voor de vliegers zijn zo onvoorspelbaar, dat het haast onmogelijk is het werk te combineren met bijvoorbeeld gezinstaken of hobby’s. „Je kunt bijna niks plannen. Dat zorgt voor veel stress bij gezinnen”.

De piloten deelden dinsdag flyers uit op de luchthavens Schiphol, Eindhoven en Rotterdam waarin zij passagiers waarschuwen voor mogelijke acties in de tweede helft van februari. „Wij doen dat met pijn in het hart”.

Goede CAO?

Transavia laat in een reactie weten graag een goede cao af te spreken met de piloten. Deze week zal verder worden overlegd. De maatschappij gaat haar uiterste best doen om tot een goed resultaat te komen, aldus een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. Dus vakantiegangers: duimen maar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Piloten Transavia dreigen met staking: geduld is op
Sluiten