Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Ook Nederlands geld belandde bij Britse Oxfam

De Britse tak van Oxfam Novib ontving in 2011 en 2012 ook Nederlands belastinggeld. In diezelfde periode organiseerde de club seksfeesten op Haïti, dat destijds nog in de nasleep van de aardbeving in 2010 zat. Het CDA wil nu een debat over die misstanden.

Seksfeesten in Haïti

Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, liet dinsdag in antwoord op Kamervragen weten dat er Nederlands Giro555-geld is besteed bij activiteiten van de Britse tak van Oxfam in Haïti. Dat is kwalijk, omdat de Britse afdeling van de hulporganisatie recentelijk onder vuur kwam te liggen vanwege seksfeesten met minderjarige prostituees.

De minister bevestigde in de brief ook dat het kabinet en de Algemene Rekenkamer sinds 18 april 2012 op de hoogte waren van een intern rapport over de misdragen. Oxfam Novib ontving 15 miljoen euro uit het geld dat was opgehaald.

Doofpot

CDA-Kamerlid Anne Kuik vraagt zich via Twitter af waarom er niets met de Oxfam-rapporten is gedaan, terwijl de regering er wel vanaf wist. “Waarom staat hier niks over in de aanbeveling?”, wordt er geschreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.