Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 5 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek: Friet van McDonalds helpt tegen kaalheid

Heb je last van haaruitval? Volgens nieuw onderzoek kunnen de frietjes van de McDonald’s dit verhelpen. Dus als je vreest voor een kaal koppie, ren dan gauw naar de dichtstbijzijnde Mac om een patatje te scoren.

Chemisch goedje

Een Japanse onderzoeker heeft ondervonden dat er in het frituurvet waar de frietjes in gebakken worden, een chemisch goedje zit dat invloed heeft op haarzakjes. Het goedje heet ‘dimethylpolysiloxane’ en zorgt ervoor dat de frituurolie niet gaat schuimen.

Het onderzoek

Onderzoekers van Yokohama National University zijn erachter gekomen door het te testen op muizen. Ze hebben dimethylpolysiloxane gebruikt aan de onderkant van een kweekvat voor haarzakjes, en het werkte heel goed. „Deze eenvoudige methode is zeer robuust en veelbelovend”, aldus hoofdonderzoeker Juni Fukuda.

Fukuda is erg blij met het resultaat. Haarverlies mag dan geen levensbedreigende aandoening zijn, maar heel wat mensen kampen ermee en vinden het erg vervelend. Wetenschap laten we over aan de experts, maar als we allemaal eens zouden weten dat gebakken aardappelen de uitkomst zouden zijn…

Frietjes van McDonalds kunnen kaalheid verhelpen
Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.