Metro
Metro Nieuws 9 feb 2018 / 09:49 uur

Officier van justitie dook onder na bedreigingen

Een officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland is vorig jaar zo ernstig bedreigd dat zij tijdelijk moest onderduiken. De bedreigingen waren zo serieus dat de officier is overgeplaatst naar een ander parket.

No Surrender

Dat schrijft De Telegraaf. De officier leidde het onderzoek naar motorclub No Surrender. Het is niet bekend of de bedreigingen ook uit die hoek komen. Het OM bevestigt dat de vrouwelijke officier na een bedreiging is ondergedoken, maar om wie het gaat en welke maatregelen er zijn getroffen, wil het OM niet zeggen.

Vorig jaar maart, bijna gelijktijdig met de officier, moest loco-burgemeester Bouke Arends van de gemeente Emmen ook vluchten naar het buitenland. Hij werd met de dood bedreigd, na het sluiten van een clubhuis van No Surrender. Volgens het OM betekent dat niet dat de bedreiging van No Surrender afkomstig is.

Klaas Otto

Greetje Bos, een andere officier van justitie, werd vorig jaar ook beveiligd vanwege een doodsbedreiging. De oprichter van de motorclub No Surrender, Klaas Otto, zou vanuit zijn cel een aanslag hebben voorbereid op haar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Officier van justitie dook onder na bedreigingen
Sluiten