Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 12 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Of de pester weg, of mijn dochter van school!’

Als moeder kun je meestal niet meer dan hulpeloos toekijken als je kind gepest wordt. Daartoe was Asmae echter niet meer in staat. Zij besloot haar kind thuis te houden om de school tot een besluit te dwingen: of de pestkop eruit of haar dochter van school.

„Ik dwing de school langs deze weg: pestkop weg of mijn dochter weg. Wat kan ik anders doen als ouder om te zorgen dat eindelijk treffende maatregelen worden genomen?”, vertelt moeder Asmae aan RTL Nieuws over haar dochter Amelia, die in Almere naar school gaat.

Opgewacht

Het liefste zou Asmae haar dochter van de school halen. Amelia is depressief, slaapt slecht en wil door een pestkop soms niet opstaan. De school zegt er wat aan te doen, maar dat heeft weinig succes. „’We zitten er bovenop’, zegt de school, maar deze week was het weer raak. Ze werd na school opgewacht."

Dochter Amelia besloot daarom een brief te schrijven aan de directrice, te meer omdat ze ook zelf naar school wil. Die besloot moeder Asmae op Facebook te delen. In eerste instantie was dat schrikken voor Amelia, maar door de vele positieve reacties hoopt ze nu kinderen te inspireren om hetzelfde te doen.

De directrice van de school heeft niet gereageerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.