Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 27 feb 2018 / 13:06 uur

Midden in de nacht online jagen op een doos

Ting! Het is 00.03 uur als mijn laptop belt en waarschuwt dat er een elektrische tandenborstel voor 39,95 euro binnen te tikken valt.

Ik ben 3 minuten te laat – bleef even hangen bij orakel Gordon in Eva Jineks talkshow – om het begin van een 48 uur durende online koopjesjacht mee te maken. De Hunt van iBOOD.com betekent een spervuur van deals waarop je snel moet reageren. Op is op. Elke drie, vier minuten klinkt die bel.

Happy hour

Het lijkt wel of er van maandag op dinsdag meteen duizenden mensen bij zijn dit eerste uur. Een moderator die op het Huntforum vragen beantwoordt vraagt of wij – Hunters – Red Bull en snacks klaar hebben staan, kondigt wedstrijden aan en wenst ons veel succes. Het is gelijk happy hour, wat betekent dat de verzendkosten je bespaard blijven.

Midden in de nacht online jagen op een doos
Het drukbezochte Forum van de Hunt.

Ting! Daar is een DJI Spark Drone met Gesture Control, 289 euro schoon aan de haak. Het forum stroom al vol berichten. „Here we goo”, meldt nick-name Martijnph1 als eerste. „First!”, roept Robinpohok als derde. Daar is ook Crazymister, die ons groet vanuit zijn vakantiehuisje. Het is Alex uit Almere, die eerder in Metro vertelde dat hij ondanks een vakantie hoopte veel naar de Hunt te kunnen kijken. Hij plaatst de link van het artikel er gelijk bij. GroothMacht komt om 00.09 uur binnenvallen: „Drank, check! Laptop 100 procent, check! Muziek, check! iBOOD, check!”

Net niet overstag

Ting! De Dyson Snoerloze Stofzuiger voor 360 euro klinkt aanlokkelijk, maar ik ga niet overstag. Mijn stofzuiger met stekker werkt nog goed. Ik wacht op de doos. Net als duizenden anderen, waarvan velen zelfs úren achter elkaar kom ik te weten. De iBood Box kost 100 euro en je koopt hem zonder de inhoud te kennen. Dan is het dagenlang gespannen wachten welke producten (waarde zo’n 400 euro) je hebt gekocht. Mij lukte het tussen twaalf en twee niet. Wie weet heb ik tussen al die deals door meer geluk.

Midden in de nacht online jagen op een doos
De iBOOD BOX waarop iedereen jaagt, ook in de nacht.

Ik geef toe, het is best lastig om de laptop definitief dicht te klappen voor het slapen gaan. Dan klinkt de bel voor een iPhone van 388 euro, dan tingt het voor een Smart Tv van circa 1250euro, dan weer schrik ik op voor een melkopschuimer van 29,95 euro. ,,Ik ga mijn ogen maar eens sluiten, morgen weer een nieuwe dag om te hunten”, geeft Swizzler het goede voorbeeld. Ik volg hem of haar op na een laatste ting voor een Veho ZB-6 Bluetooth Koptelefoon On-Ear.

Onderbroekenlol in de ochtend

6,5 uur later kan ik het aan de koffie toch niet laten om nog even te kijken. Al bijna duizend hunters blijken de afgelopen nacht een reactie op het huntforum te hebben geplaatst. Terwijl er om 8 uur ’s morgens Björn Borg-onderbroeken in de aanbieding zijn, is ook de onderbroekenlol toegeslagen. Mensen posten moppen met de hashtag #iBOOD-mopje-om-de-dag-te-beginnen.

Het niveau? Loopt een 0 over straat, komt ie een 8 tegen: “Zeg, zit je riem niet een beetje te strak?” Toch grappig, zo vroeg op de dag de medemens vermaken. De iBOOD BOX, dé doos, komt ook weer aan bod: Wat is het toppunt van geduld? Na tien jaar proberen nog steeds die doos te bemachtigen. 😉

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Midden in de nacht online jagen op een doos
Sluiten