Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 12 feb 2018 / 07:30 uur

Londens vliegveld dicht vanwege WO II-bom

Vanwege een in de Theems ontdekte bom, is zondagavond het London City Airport ontruimd. De bom – die afkomstig is uit de Tweede Wereldoorlog – werd vroeg in de ochtend al ontdekt in het oude havengebied, maar het duurde tot tien uur ‘s avonds alvorens iedereen het vliegveld moest verlaten.

214 meter

Het hele gebied in een straal van 214 meter vanaf de bom is afgezet door de politie. De marine zoekt naar een oplossing om de bom – die nog steeds af kan gaan als deze op een bepaalde manier getriggerd wordt – op een veilige manier weg te halen.

In de straal van 214 meter vallen ook verschillende landings- en startbanen van London City Airport. Vele vluchten voor deze maandagochtend zijn daardoor gecanceld, wat gevolgen heeft voor zo’n 16.000 reizigers. Mogelijk stijgt en landt er tot vanavond niets meer.

Klein maar fijn

London City Airport is een relatief klein vliegveld in Londen, zeker als je het vergelijkt met Gatwick of Heathrow. Toch is het enorm populair door de centrale ligging ten opzichte van de andere luchthavens. Daardoor had het vliegveld afgelopen jaar toch zo’n 4,5 miljoen klanten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Londens vliegveld dicht vanwege WO II-bom
Sluiten