Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 8 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Leven van Carlos is niet echt veranderd na Expeditie

Expeditie Robinson-winnaar Carlos Platier Luna is terug. Komend seizoen is er namelijk weer plek voor 7 onbekende Nederlanders op het eiland en wie anders dan de Twentse judoka kan mensen ertoe aanzetten zich aan te melden? ‘Dit is het leukste dat ik heb gedaan sinds het winnen van de Expeditie.’

Vertel eens, wat ga je nou precies doen?

Ik ben de presentator van de promo’s van Expeditie Robinson. Daarin leg ik vanaf 19 februari elke week een opdracht uit die mensen mogen uitvoeren en waarvan ze een filmpje moeten maken. Daarmee moeten ze stemmen verzamelen waarna elke week de 7 met meeste stemmen naar de selectiedag mogen. Uiteindelijk gaan er dan 7 onbekende Nederlanders mee naar het eiland.

Noem eens een voorbeeld…

Er is een opdracht waarin je moet laten zien hoe goed je kan hangen. En ook een waarvoor mensen moeten kamperen op een vreemde plek.

Welke karaktereigenschappen moeten mensen hebben om te overleven in Robinson?

Haha, die van mezelf dus eigenlijk? Dan denk ik dat je sociaal moet zijn, dat is het belangrijkst ander red je het niet. En moet ook een doorzetter zijn, discipline hebben en weerbaar zijn. Fysiek en metaal, want je moet de proeven aan kunnen, maar ook weerbaar zijn tegen mensen die tegen je zijn.

Heb je daar zelf last van gehad?

Nee, ik ben hartstikke weerbaar! Maar een mooi voorbeeld is de ruzie tussen Roeland en Shelly in het laatste seizoen. Hij zag dat zij er misschien wel vatbaarder voor was dan de rest en begon ruzie te maken. Shelly bleek echter wel heel erg weerbaar want ze heeft hem goed teruggepakt, maar als je dat niet bent dan kan je het nog knap lastig gaan krijgen.

Heb je nog veel contact met de andere deelnemers?

Imke spreek ik nog veel. En we hebben nog steeds de groepsapp van Kamp Zuid met Danny, Kaj, Shelly, Imke en ik, maar daarin gebeurt niet meer zoveel. Onze levens zijn allemaal ook zo verschillend. Ik studeer nog, woon in Heerenveen en ga niet naar al die premières. Dat hoeft ook niet per se, dus je hoeft hier boven te zetten van ‘Carlos wil ook naar premières’, haha!

Je hebt eerder wel gezegd dat je wel meer wilde doen op tv. Is er al nieuws?

Nee, helaas niet. Maar voor mij is dit al heel leuk. Het is echt waar het leukste dat ik na Robinson heb gedaan. Het is gewoon supergaaf. Kijk, je geeft een opdracht aan mensen voor zo’n vet programma. Als je dat dan presenteert dan weet je gewoon dat mensen zitten te wachten op jouw nieuwe filmpje. Dat is vet.

Is je leven niet heel erg veranderd?

Nee, niet echt. Ja, ik word herkend op straat, maar dat is allemaal positief. Het is niet zo dat ik haters heb ofzo. En voor de rest woon in Heerenveen, geef mijn judolesjes daar studeer af en verder doe ik niet zoveel. Maar als ik ben afgestudeerd, ga ik zeker kijken of ik mijn werk als sportleraar kan combineren met tv. Iets met kinderen en sport bijvoorbeeld, dat lijkt me super om te doen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.