Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 26 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Leicester opgeschrikt door enorme explosie: 4 doden

Inwoners van de Engelse stad Leicester zijn zondagavond opgeschrikt door een flinke explosie. Daarbij zijn zeker vier mensen om het leven gekomen. Daarnaast zijn er nog zeker vier mensen ernstig gewond geraakt.

De oorzaak van de explosie is nog onbekend. Een woning en een supermarkt werden volledig verwoest. De politie heeft gemeld dat er geen aanwijzingen zijn dat de explosie is gelinkt aan terrorisme.

Mensen onder het puin

,,We denken dat er nog mensen zijn die onder het puin liggen, daarom gaan onze reddingsacties door om mogelijke andere slachtoffers te vinden", aldus de commissaris van de politie Shane O’Neill.

Op beelden die via Twitter verspreid worden is te zien hoe hoge vlammen uit een gebouw slaan. Britse media hebben het over een Londis shop – een kleine supermarkt – in het gebied bij Hinckley Road.

De brandweer van Leicester rukte uit toen verschillende mensen aan de bel trokken, rond een uur of 7 plaatselijke tijd hoorden zij een knal. Er zijn uiteindelijk zes brandweerwagens naar het gebied toegestuurd.

https://www.youtube.com/watch?v=6F9sF4UvylY

De politie spreekt van een ‘major incident’ en raadt mensen aan weg te blijven van het gebied.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.