Foto: ANP
Likeability of 3

'Japanse H&M' komt naar Amsterdam

Foto: ANP

Foto van 'Sanne van Rij'

14 FEB 2018

Grote kans dat je nog nooit van het Japanse kledingmerk UNIQLO hebt gehoord: het bedrijf is nog maar in zes Europese landen actief. Vanaf dit najaar komt daar wellicht verandering in: dan opent het merk een filiaal aan de Amsterdamse Kalverstraat.

De kracht van het gewone

UNIQLO wordt nog weleens de ‘Japanse H&M’ genoemd vanwege de kwalitatief goede kleding voor een lage prijs. De kracht van het merk zit ‘m in het ‘gewone’: je vindt er geen denderend opvallende kledingstukken, maar wél eenzelfde soort shirt in tien verschillende kleuren. Ze verworven vanaf 1998 voornamelijk grote bekendheid door het fleece jasje: een kledingstuk waar er later 26 miljoen van verkocht zouden worden in Japan. Sidenote: dat is één jasje op vijf Japanners.

De manier waarop de winkels gepresenteerd worden is net zo minimalistisch als de kleding zelf – zo wordt er van personeelsleden verwacht dat ze zes shirts in één minuut kunnen vouwen. Kleren liggen dan ook op torenhoge stapels uitgestald, maar áltijd op een nette manier. Betaalkaarten worden met beide handen teruggegeven aan de koper, bij wijze van respect.

Anders dan H&M

De vergelijking met de H&M lijkt snel gemaakt vanwege de fijne prijsjes en de designersamenwerkingen die af en toe worden gelanceerd. Toch is UNIQLO volgens de oprichter Tadashi Yanai op vele fronten anders dan het Zweedse budgetmerk. Zo is het Japanse label nooit bezig met trends en worden er alleen stukken geproduceerd die nooit uit de mode zouden gaan. De slogan van het bedrijf is ‘made for all’, wat je dan ook terugziet in de kleding – de stukken van UNIQLO zou je niet direct herkennen wanneer iemand het draagt, het is echt voor ‘de massa’.

Het bedrijf is buiten Japan al in negentien andere landen actief, waarvan dus zes in Europa. In Frankrijk heeft UNIQLO al 22 winkels en dit jaar zal het merk verder uitbreiden in Europa. In Amsterdam komt UNIQLO in het voormalige pand van Forever 21.

BEKIJK OOK


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

300+

Vrouw mishandelt ambulancepersoneel

Ambulance / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

2 UUR

Een vrouw die zaterdagnacht onwel was geworden in Scheveningen, heeft een medewerker van de ambulance mishandeld. Toen ze bijkwam in de ambulance waarin ze werd verzorgd, werd ze erg agressief tegen het ambulancepersoneel.

De hulpverleners troffen de vrouw op de stoep aan. Ze was niet meer aanspreekbaar. Eenmaal in de ambulance kwam ze bij en werd ze erg agressief tegen het ambulancepersoneel. Ze mishandelde zelfs een van hen.

Aanhouding

Toen de politie haar wilde aanhouden, verzette ze zich daar ook nog tegen. Op het politiebureau kreeg ze een dagvaarding mee. Ze moet zich later bij de politierechter verantwoorden. Het ambulancepersoneel heeft aangifte tegen haar gedaan.

BEKIJK OOK


Views

300+

Zeker tien mensen onwel bij marathon Leiden

Hulpverleners in Leiden / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

3 UUR

Bij de marathon van Leiden zijn zondag zeker tien mensen onwel geworden door de hitte. Hulpdiensten zijn op dit moment massaal aanwezig.

Door de stad rijden meerdere ambulances om de mensen op te vangen. Ook is er inmiddels een traumahelikopter aanwezig.

Omroep West meldt dat het erg benauwd is in Leiden. De brandweer is opgeroepen om assistentie te verlenen.

BEKIJK OOK


Views

300+

Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

Win! Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

De vier Gabbers met vlnr Ali B, Najib Amhali, Martijn Koning en Roué Verveer. / Vincent van Dordrecht

In samenwerking met Gabbers

24 MEI 2018

We dagen je uit: probeer net zo grappig te zijn als Gabbers. Of grappiger!

Roué Verveer, Martijn Koning, Najib Amhali en Ali B zullen op 29 en 30 juni de ene na de andere grap de Ziggo Dome in slingeren. Zij doen dat in een nieuwe formatie tijdens de derde Gabbereditie. Koop je kaarten met 20 euro korting via Metro.

koop gabber tickets

Maar… zijn Metrolezers misschien wel net zo grappig of zelfs grappiger dan deze vier comedians? Wij twijfelen daar uiteraard niet aan, maar we dagen de lezer wel uit. Vorige week kondigden we het in een interview met het kwartet heren al aan: er komt een wedstrijd ‘Ben jij net zo grappig als Gabbers?’

Stel, Gabbers voor je neus

„Geef de lezers een opdracht mee, dat werkt het beste. Donald Trump bijvoorbeeld”, zegt Martijn Koning. En met een lach: „Of Gabbers zelf natuurlijk. Pak ons maar hard aan.” De opdracht daarom deze keer: stel, de vier Gabbers staan voor je neus. Welke grap óver hen (of over een van de vier) zou je vertellen?

Inzenders van een onvervalste Gabbersgrap maken kans op 5x2 vrijkaarten voor een van de Ziggo Dome-shows. Maar, misschien nog wel belangrijker, bij plaatsing van je grap in Metro of op Metronieuws.nl verdien je uiteraard eeuwige roem!

Meedoen? Mail dan je grap naar marketing@metronieuws.nl.

Kaarten met korting

Metrolezers kunnen naast de prijsvraag profiteren van een speciale kortingsactie van deze krant en Gabbers. Kaarten voor de shows op 29 en 30 juni in Ziggo Dome bestel je via www.gabbers.nl. Metrolezers krijgen 20 euro korting voor elke rang! Dit door de vouchercode metro (met kleine letters) in te voeren.

koop gabber tickets

Lucky hour

Elke Gabber-donderdag wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bovendien het Gabbers Lucky Hour gehouden. Wie vandaag tijdens dat uur kaarten met de metrocode bestelt, maakt kans op een gratis fastlane bij Ziggo Dome.

BEKIJK OOK


Views

2k+

KNMI waarschuwt het zuiden voor flinke onweersbuien

Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 13:08

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het zuiden van het land. In Zeeland, Noord-Brabant en Limburg worden er enkele onweersbuien en wateroverlast verwacht. Er kan plaatselijk in korte tijd veel neerslag vallen. Dit in het tijdsbestek tussen 11.00 uur 's ochtends en 20.00 uur 's avonds.

Ook kan het zijn dat er hagelstenen met een doorsnee van twee centimeter en windstoten van zestig kilometer per uur zijn.

Er wordt aangeraden om niet bij open water en open gebied in de buurt te komen, en om niet onder bomen te schuilen.

BEKIJK OOK


Views

500+

Persoon overleden na val uit Amsterdams hotel

Foto: Vanuit het Faralda Crane Hotel, ANP

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 12:04

In Amsterdam is vannacht een bezoeker van het Faralda Crane Hotel om het leven gekomen. De persoon viel op de NDSM-werf, waar het hotel gelegen is, door onbekende oorzaak van grote hoogte naar beneden. Op dat moment vond er een feest plaats op de eerste verdieping van het hotel. Het is nog niet duidelijk wat er is gebeurd en of het feest een link had met het overlijden van de bezoeker.

Ruzie

Het drama gebeurde even voor vieren. Volgens een betrokkene is het slachtoffer een man die het feest bezocht en viel hij naar beneden vanaf een ruimte buiten. Het feest vond binnen plaats, meldt het AD. Twee getuigen melden aan AT5 dat er vlak voor de valpartij een ruzie was ontstaan. De betrokkene die het AD sprak kan dat niet bevestigen. De politie onderzoekt nog wat er is gebeurd en heeft aanwezigen van het feest verhoord.

Alle scenario's open

De hulpdiensten kwamen massaal op het incident af. Er werd onder meer een traumahelikopter opgeroepen, maar die hulp mocht niet meer baten. Het onderzoek is in volle gang en de politie zegt alle scenario's open te houden.

Het Faralda Crane Hotel. Foto: ANP

BEKIJK OOK


Views

600+

Drie doden door busongeval Frankrijk

Foto: Twitter Le Bien Public

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:45

Bij een ongeval met een bus in Frankrijk zijn drie mensen om het leven gekomen. De bus zat vol met supporters van een rugbyclub. Elf mensen raakten zwaargewond, aldus Franse media. Het ongeval gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag op de snelweg A7 bij Chantemerle-les-Blés, even ten noorden van de stad Valence. De chauffeur is een van de doden.

Vangrail geraakt

Aan boord van de bus waren 31 mensen onder wie achttien minderjarigen. De supporters waren op de terugweg van een wedstrijd in Lyon. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Door nog onbekende oorzaak is de bus gekanteld en gleed het voertuig een stuk over de snelweg waarbij de vangrail werd geraakt. Behalve de bus waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.

BEKIJK OOK


Views

600+

Cristiano Ronaldo hint op vertrek bij Real Madrid

Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

VANDAAG, 09:46

De gewonnen finale van de Champions League tegen Liverpool was mogelijk de laatste wedstrijd van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid. Nadat de Portugese superster in Kiev voor de vijfde keer de belangrijkste beker voor Europese clubs boven zijn hoofd had gehouden, hintte hij op een vertrek. ''Het was geweldig om voor Real Madrid te spelen'', zei Ronaldo.

Foto: ANP

'Toekomst nu niet belangrijk'

De voetballer zei binnen enkele dagen uitsluitsel over zijn toekomst bij Real Madrid te geven. Hij ging verder nergens op in. "Het is nu tijd om hiervan te genieten", zei Ronaldo tegen televisiezender beIN Sport.

Of het overkwam alsof hij afscheid nam, liet Ronaldo in het midden. „Ik laat binnen enkele dagen meer weten. De toekomst van de spelers is nu niet belangrijk. Het belangrijkste is dat Real Madrid de Champions League heeft gewonnen." Ronaldo speelt sinds 2009 voor Real Madrid en heeft bij de club nog een contract tot medio 2021.

Zo niet moeten zeggen

Zondag werd bekend dat de voetballer spijt heeft van zijn uitlatingen. De 33-jarige Portugees die hintte op een vertrek stelt in gesprek met het Amerikaanse Fox Sports dat hij dat niet zo had moeten zeggen.

,,Het doet iets af aan onze prachtige en historische prestatie", aldus Ronaldo. ,,De persoonlijke zaken van een speler zijn nu niet van belang. Het is misschien een beetje uit de context gehaald, maar ik had het ook niet zo moeten zeggen."

Trainer Zinedine Zidane en president Florentino Pérez van Real Madrid reageerden direct op de opvallende woorden van de Portugese superster. ,,Cristiano is gelukkig bij Real en zal dat ook blijven", aldus Pérez.

Zevende keer topscorer

Cristiano Ronaldo mag zich voor de zevende keer topscorer van de Champions League noemen. De Portugese aanvaller maakte dit seizoen vijftien doelpunten voor Real Madrid. Met een totaal van 120 doelpunten mag de 33-jarige Portugees zich ook de topscorer aller tijden van de Champions League noemen.

BEKIJK OOK


Views

600+