Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Ivana Smit was mogelijk al overleden voor haar val

Ivana Smit, het 18-jarige model dat in december van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur viel, was mogelijk al overleden vóór haar val. Die conclusie trekt patholoog Frank van de Goot na hernieuwde sectie op het lichaam van de Nederlandse vrouw.

Meerdere aanwijzingen

Er was bijvoorbeeld nauwelijks bloed op de plek waar ze was neergekomen. Ook bracht Van de Goot al eerder naar voren dat Ivana Smit letsel had voordat ze naar beneden stortte. Het sectierapport is inmiddels in de afrondende fase.

Smit was die fatale nacht op bezoek in de hotelkamer van een Amerikaans echtpaar. De politie leek al snel uit te gaan van een ongeluk, maar haar familie gelooft dat niet.

Afgelopen weekend liet de Britse privédetective Mark Williams-Thomas al na eigen onderzoek weten dat de dood van het model zeker geen tragisch ongeval was. Hij deed ter plaatse onderzoek in opdracht van de nabestaanden.

Op verzoek van de advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra begon het Nederlandse Openbaar Ministerie eind december een oriënterend onderzoek naar de dood van Ivana Smit. Het OM bestudeert daarvoor zowel het Maleisische als het Nederlandse autopsierapport.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.