Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 14 feb 2018 / 08:34 uur

Hond redt baasje van beer maar overlijdt zelf

We noemen honden niet voor niets onze trouwe viervoeters, dat heeft de Engelse Setter Pete op heldhaftige wijze bevestigd. Pete redde zijn baasje tijdens een wandeling in een natuurgebied in New York van een beer, maar kwam daardoor zelf om het leven.

Our Deepest condolences to Steve and Cathi for the loss of of their Brave boy OESR Alum Pete who made the biggest…

Gepostet von Our English Setter Rescue – OESR am Sonntag, 11. Februar 2018

„Waarschijnlijk rook en hoorde de beer ons niet door de hevige regenval" schrijft het baasje van Pete op social media. „Hij voelde zich duidelijk bedreigd en draaide zich om." De man maakte die dag een wandeling met een aantal andere hondenbezitters. Tot op het allerlaatste moment had niemand door dat er een beer in de buurt was. Het baasje van Pete omschrijft hoe de hond direct de aandacht trok van de beer, zodat de andere honden en mensen weg konden komen.

Hij zegt: „Zodra ik zag dat zij veilig waren, ben ik teruggegaan en jaagde de beer weg maar Pete was zwaargewond. Ik heb hem teruggekregen op het hoofdpad en met hulp van Cathi en Kate kregen we hem vrij snel in een auto onderweg naar het ziekenhuis."

Daar bleek dat de hond ernstig gewond was aan zijn ruggengraat. Als de oude hond de operatie op zijn leeftijd überhaupt zou overleven, zou hij waarschijnlijk nooit meer kunnen lopen. Het baasje dat in principe zijn eigen leven te danken heeft aan zijn viervoeter, moest nu beslissen over het leven van de hond. „We besloten dat het beter was hem te laten gaan" schrijft de man. Die middag is Pete ingeslapen.

Het verhaal van de hond emotioneert veel mensen op social media en Pete is omgedoopt tot een ware held.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond redt baasje van beer maar overlijdt zelf
Sluiten