Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 19 feb 2018 / 11:54 uur

Haagse klusjesman achter grootste drugsvangst

Op donderdag 10 november viel een arrestatieteam de loods van de Haagse Stefano Z. (48) binnen. De agenten troffen Z. en een enorme hoeveelheid coke aan, met een straatwaarde van zestien miljoen euro. Het blijkt de grootste drugsvangst van het afgelopen jaar te zijn.

Hagenees

Stefano Z. was een bekend gezicht in Den Haag. Hij was eigenaar van zijn eigen bouwbedrijf en altijd zichtbaar aan het werk. Volgens het AD omschrijft zijn omgeving hem als een ras-Hagenees en een harde werker.

„Als ze na zijn arrestatie hadden gezegd dat hij 50 wietplantjes had, dan had ik het geloofd. Maar ruim 600 kilo cocaïne?” Aldus Peter Delfgaauw, eigenaar van de Lotus-garage, die dwars op het pand van Z. staat. „Ik kan niet geloven dat hij daar achter zit.”

Spaanse Escobar

Volgens de Spaanse politie heeft de Nederlander de drugs uit de handen van een man gekregen die de ‘Spaanse Escobar’ wordt genoemd. Hij zou leiding geven aan een van de grootste drugsbendes in Spanje.

Samen met Z. zijn ook een 50-jarige man uit Bussum en een 43-jarige man uit Den Haag aangehouden. Aankomende donderdag moet Z. voor het eerst voor een rechter verschijnen. Er wordt dan voornamelijk gekeken naar de verlenging van zijn voorarrest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Haagse klusjesman achter grootste drugsvangst
Sluiten