Sanne van Rij
Sanne van Rij Nieuws 14 feb 2018 / 08:15 uur

Gewonden en gesloten Olympisch Park door harde wind

Bij de Olympische Spelen zijn acht mensen gewond geraakt toen er een groot tv-scherm omwaaide bij een culturele voorstelling in Gangneun. Het scherm van naar schatting 6 bij 4 meter kwam terecht op de dansers en het publiek.

Dit meldt een ooggetuige aan de NOS. De slachtoffers zijn door toeschouwers onder het scherm vandaan gehaald, waarna meerdere ambulances uitrukten om de gewonden te helpen.

Meer windproblemen

Dit is niet de eerste keer dat de Spelen veel last ondervinden van de wind: afgelopen maandag ontstonden er veel valpartijen tijdens de finale slopestyle. Daarnaast kon bij het alpineskiën alleen de combinatie van de mannen doorgaan. Gangneun heeft momenteel te maken met windkracht 6 met uitschieters naar 8. Gio Lippens meldde vanochtend tegenover Radio 1 dat mensen zelfs niet meer naar buiten zouden mogen vanwege de harde wind.

De organisatie van de Spelen heeft uit voorzorg meerdere grote tenten in Gangneun gesloten: onder meer het perscentrum van de schaatsbaan en de kantine voor het personeel van de Gangneun Oval blijven waarschijnlijk de rest van de dag dicht, meldt persbureau ANP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gewonden en gesloten Olympisch Park door harde wind
Sluiten