Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 25 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Donderdag ijskoud met gevoelstemperatuur van -17

Als je het nu al koud vindt, pak je de komende week dan maar heel goed in. Het gaat namelijk nog veel kouder worden. Aankomende donderdag kan de temperatuur zelfs zakken tot een gevoelstemperatuur van – 17 graden.

Volgens Buienrader zijn deze gure temperaturen het gevolg van een stevige oostenwind uit Rusland. Deze wind zorgt voor koude lucht waardoor het woensdag en donderdag naar alle waarschijnlijk heel koud gaat worden.

Noordoostenwind

Zondagochtend vriest het een paar graden, maar in de loop van de dag zal de temperatuur verder stijgen. Door een oosten- tot noordoostenwind zal het kouder aanvoelen dan het is.

Maandag kan er in het noordelijk kustgebied een beetje sneeuw vallen. De zon schijnt regelmatig, maar voor dinsdag wordt er ook wat bewolking verwacht.

Koudste dagen deze winter

De dagen daarna gaat de temperatuur gaan flink zakken. Het zal de koudste dagen deze winter met zich meebrengen. Woensdag en donderdag zal het de hele dag vriezen. In de nacht worden temperaturen van -6 en -10 graden verwacht. Vanaf vrijdag wordt het weer minder koud.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.