Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Documentaire MH17 te zien op National Geographic

Op National Geographic is begin maart een documentaire over de ramp met vlucht MH17 te zien in het programma Air Crash Investigation. Voor de docu spraken de makers exclusief met medewerkers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

„Air Crash Investigation maakt al achttien jaar zulke programma’s. Wij hebben gezegd, als zij ooit een uitzending maken over MH17, gaan wij met ze in zee”, aldus een woordvoerder van de Onderzoeksraad.

Uitdagingen

Het is de eerste aflevering van een nieuw seizoen van National Geographic’s Air Crash Investigation. In de documentaire krijgen we te zien met welke uitdagingen de onderzoekers te maken kregen. Wie er schuld heeft aan de ramp, daar wordt niet op ingegaan.

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines vloog op 17 juli 2014 van Schiphol naar Kuala Lumpur, maar werd uit de lucht geschoten boven het oosten van Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, onder hen waren bijna tweehonderd Nederlanders.

De documentaire werd al bekeken door Stichting Vliegramp MH17, waarin alle nabestaanden zijn verenigd. Er waren een paar zaken die ze liever anders zagen, zoals het tonen van OV-kaarten van echte slachtoffers en het naspelen van een scène, waarin te zien was dat de piloten schrokken van de raket.

In Air Crash Investigation werd eerder aandacht aan de Bijlmerramp, de crash van Turkish Airlines op Schiphol in 2009 en aan een dodelijke botsing van een KLM-vliegtuig op Tenerife in 1977. Het programma wordt wereldwijd uitgezonden en is in Nederland te zien op zondag 4 maart, om 21.30.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.